preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žakanje

 > Naslovnica
vijesti

Program prometne kulture za najmlađe

Autor: Sanja Brunski, 20. 9. 2018. 05:50

Jučer smo u našoj školi ugostili JUMICAR ekipu koja je za učenike drugih razreda održala edukaciju u sklopu "Programa prometne kulture za najmlađe". Edukacija se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu učenici su učili kako se pravilno ponašati u prometu, koja su prometna pravila, a ponovili su i telefonske brojeve koje mogu nazvati u hitnim slučajevima. Praktični dio odvijao se na poligonu postavljenom na školskom igralištu gdje su učenici samostalno upravljali mini automobilima pod budnim okom edukatora i djelatnika Policijske postaje Ozalj. 

 [više]

Naši prvašići

Autor: Sanja Brunski, 17. 9. 2018. 06:22

Ove je školske godine po prvi put u klupe naše škole sjelo četrdeset učenika upisanih u tri razreda. Prvi dan nastave dobrodošlicu im je poželjela ravnateljica Jasmina Katunić, a potom i njihove učiteljice Snježana Mus, Sanja Crnić te Lidija Vidoni u PŠ Kamanje. Vidljivo uzbuđeni prvašići uživali su u priredbama koje su za njih vrijedno pripremali učenici petih razreda, a nakon toga su u pratnji svojih učiteljica i roditelja krenuli u svoje učionice.

Dragi naši učenici, neka vas u velikom školskom svijetu prati mnogo znanja, igre, smijeha, zdravlja, bezbrižnosti, prijatelja i ugodnih trenutaka!   smiley

 [više]

Vozni red u primjeni od 17.09.2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 14. 9. 2018. 13:11

U privitku se nalazi novi vozni red koji se primjenjuje od 17. rujna 2018. godine.

 [više]

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Autor: Sanja Brunski, 10. 9. 2018. 21:55

Hrvatski olimpijski dan danas su tradicionalno obilježili učenici razredne nastave naše škole zajedno sa svojim razrednim učiteljicama te prof. Tjelesne i zdravstvene kulture Marinom Maršić. Ona im je u uvodnom dijelu objasnila zašto se obilježava ovaj dan te ih upoznala s temeljnim informacijama o Olimpijskim igrama, olimpijskim krugovima i zastavi te važnosti bavljenja sportom. Nakon uvodnog dijela, svi su učenici pristupili zajedničkom vježbanju u sportskoj dvorani te su s veseljem odradili sve zadane aktivnosti. Učenici škole koji igraju u lokalnom nogometnom klubu potom su demonstrirali svoja nogometna umijeća.

 [više]

Javni poziv za korištenje školske sportske dvorane Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 10. 9. 2018. 14:06

OŠ Žakanje objavljuje Javni poziv za korištenje školske sportske dvorane za školsku godinu 2018/19.

U privitku je test Javnog poziva i obrazac prijave.

 [više]

Radionice programiranja i robotike u našoj školi

Autor: Sanja Brunski, 4. 9. 2018. 17:26

Dana 4. rujna 2018. godine u sklopu projekta STEM auto organizirane su besplatne radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Projekt STEM auto služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja koja se više ne mogu kvalitetno obavljati bez tog znanja. STEM je povezan i s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u određenim situacijama.

 [više]

Jelovnik, rujan Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 31. 8. 2018. 10:39

U privitku se nalazi jelovnik školske kuhinje za mjesec rujan 2018. godine.

 [više]

Vozni redovi šk.g. 2018/19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 31. 8. 2018. 10:36

U privitku se nalaze vozni redovi za šk.g. 2018/19.

 [više]

Raspored sati za novi školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 29. 8. 2018. 09:22

U privitku se nalazi raspored sati za novu školsku godinu 2018./2019.!

 [više]

Svečana podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 7. 2018. 07:54

Petak, 29. lipnja 2018., bio je rezerviran za svečane podjele svjedodžbi učenicima naših osmih razreda. Učenici su pripremili kratke programe te se oprostili sa svojim razrednicama, učiteljima i osnovnom školom. Učenicom generacije proglašena je Lucija Petrušić, učenica 8.a razreda. Lucija titulu učenice generacije zaslužuje ne samo zbog odličnog uspjeha u svih 8 razreda, već i zbog uzornog vladanja kao i sudjelovanja te uspjeha na brojnim natjecanjima. Osim Lucije knjigom su nagrađeni svi učenici koji su svih 8 razreda prošli s odličnim uspjehom.

Pred njima su novi izazovi, a mi im želimo puno uspjeha!

 [više]

Obavijest korisnicima bibliobusa

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 19. 6. 2018. 08:59

Obavještavamo korisnike bibliobusa karlovačke gradske knjižnice da bibliobus prije ljetne stanke dolazi 9. srpnja 2018. prema uobičajenom vremenu.Sljedeći dolazak je 3. rujna 2018. 

Bibliobus Knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta dolazi opet 4. rujna 2018.

 [više]

Primopredaja ključeva novog kombi vozila

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 15. 6. 2018. 16:22

Naš stari školski kombi otišao je 14. lipnja 2018.  u zasluženu mirovinu. Ključeve novog kombi vozila marke Renault Trafic ravnateljici škole Jasmini Katunić predala je zamjenica župana Karlovačke županije dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar. Primopredaja je izvršena u nazočnosti učenika, djelatnika te članova Školskog odbora. Kombi vozilo nabavljeno je sredstvima proračuna Karlovačke županije, a ukupna cijena iznosi 195 000,00  kuna. Naši učenici izveli su prigodni program po završetku primopredaje vozila.

Zahvaljujemo Karlovačkoj županiji na  osiguravanju sredstava za nabavu novog vozila!

 [više]

Škola u prirodi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 8. 6. 2018. 09:40

Dana  28.5.2018. godine 31 učenik 4.  razreda  OŠ  Žakanje  pod  vodstvom  učiteljica  Snježane Mus, Lidije Vidoni i stručne suradnice pedagoginje Mirjane Peretin krenuo je  autobusom na višednevnu nastavu Školu u prirodi u Selce.  Prije  dolaska, posjetili  smo  jezero Tribalj te kuću Jurja Julija Klovića u mjestu Grižane gdje smo upoznali lik i djelo tog poznatog umjetnika. Uslijedio  je  put  do  Selca. 

 [više]

Polaganje vozačkog ispita za bicikl

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 6. 6. 2018. 12:31

Učenici naše škole koji su tijekom ove školske godine polazili izvannastavnu školsku aktivnost Sigurno u prometu polagali su 6. lipnja 2018. vozački ispit za bicikl. Testiranje učenika proveli su gosp. Kovačević te gospodin Trbušić iz Hrvatskog autokluba, a testiranju je prisustvovao i gospodin Turek iz MUP-a. Vozački ispit položio je 21 učenik te  su dobili dozvolu za samostalno upravljanje biciklom u prometu.

Čestitamo učenicima te im želimo sretnu, ugodnu i sigurnu vožnju!

 [više]

Obiteljski dan u PŠ Kamanje

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 6. 6. 2018. 08:31

U utorak 5. lipnja 2018., održan je Obiteljski dan u PŠ Kamanje. Iako nam vremenske prilike nisu išle na ruku, nismo dali da nam pokvare raspoloženje. Zbog kiše nisu održane sportske aktivnosti na otvorenom, ali su se zato u učionicama igrale društvene igre, održana je likovna radionica, prirodno znanstvena radionica, a najveća gužva bila je u učionici gdje su se spremale palačinke i voćne salate. Predviđeno vrijeme druženja brzo je prošlo u ugodnom društvu i međusobnim razgovorima.

Zahvaljujemo roditeljima na dolasku i suradnji!

Fotogalerija

 [više]

Terenska nastava Rijeka - Fužine

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 5. 6. 2018. 13:37

Učenici 1., 2. i 3. Razreda PŠ Kamanje odradili su 1. 6. 2018. Terensku nastavu Rijeka – Fužine. U Rijeci smo posjetili Astronomski centar, gdje smo najprije čuli i vidjeli mnogo zanimljivosti  o planetama Sunčevog sustava. Nakon toga u planetariju smo promatrali položaj zvijezda i pogledali fantastičan film o nastanku planeta i života na Zemlji. Nakon toliko novih informacija, odmor smo potražili  u zelenilu Gorskog kotara, u Fužinama, uz jezero Bajer.

 [više]

Plesni uspjesi naših učenica

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 5. 6. 2018. 12:19

Učenice naše škole Hana i Kiara Ribarić, članice plesnog kluba st.Art i ove godine plasirale su se na svjetsko natjecanje DanceStar u Poreču ( 23. - 27.5. 2018.) s koreografijama Sanje Tek. Natjecalo se više od 7000 djece iz 25 država svijeta u raznim dobnim i plesnim kategorijama. Plesni klub st.Art osvojio je 3 prva i 3 treća mjesta. Naše učenice postale su svjetske prvakinje s koreografijom Marry Poppins, open kategorija/children, a Kiara je osvojila još i treće mjesto s koreografijom Into the Woods, Production number/ juniors. Čestitamo!

 [više]

TERENSKA NASTAVA- NP BRIJUNI

Autor: Renata Lorković Rehorić, Duško Rupčić, 2. 6. 2018. 16:07

Učenici 5. i 6. razreda posjetili su NP Brijuni.  Prošetali smo otokom Veli Brijun, razgledali prirodoslovnu zbirku te izložbu fotografija Josip Broz Tito na Brionima, vlakićem obišli safari park i obalu otoka, vidjeli izložbu kopija fresaka i glagoljičkih natpisa Istre i Kvarnera, a nakon ručka osvježenje smo potražili kupanjem u obližnoj Fažani.

Kako nam je bilo na izletu pročitajte u nastavku i pogledajte u fotogaleriji i snimku:

 

 

 [više]

Jelovnik, lipanj Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 30. 5. 2018. 07:59

 [više]

Upisi u prvi razred srednje škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 28. 5. 2018. 11:30

U privitku su obavijesti  o upisu u prvi razred srednje škole.

 [više]

Županijska smotra učeničkih zadruga

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 23. 5. 2018. 13:05

Članovi Učeničke zadruge "Brezik" i ove su godine vrijedno radili. Stvarali su različite radove u tehnici makrame (narukvice, sove, privjeske, držače za tegle s cvijećem i sl).Svoj su rad predstavili na XIX. Županijskoj smotri učeničkog zadrugarstva Karlovačke županije koja je održana 22.05.2018. u Ozlju. Predstavnici naše zadruge bili su učenice 5. razreda Lana Podrebarac i Ivana Vajda te učiteljica Irena Predović Drakulić, voditeljica UZ "Brezik" .

 [više]

Obiteljski dan

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, Duško Rupčić, 18. 5. 2018. 10:06

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja), OŠ Žakanje organizirala je 17. svibnja 2018. po prvi puta Obiteljski dan. Učenici, roditelji te ostali članovi obitelji mogli su izabrati aktivnosti u kojima žele zajednički sudjelovati. Mogli su birati  sportske aktivnosti poput nogometa, graničara i badmintona,  sudjelovati u likovnoj radionici, prirodno znanstvenoj radionici, igrati društvene igre. Ljubitelji plesa imali su mogućnost sudjelovati u plesnoj radionici koju je vodila Sanja Tek  iz Plesnog kluba st.ART iz Karlovca uz pomoć nekoliko članica kluba. 

Kako je ove godine bilo na obiteljskom danu u OŠ Žakanje i PŠ Kamanje pogledajte na fotografijama i video snimkama:

    FOTOGALERIJA 

   

 

 [više]

Završni susret projekta Čitanje ne poznaje granice

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 16. 5. 2018. 10:24

Potencijalno daroviti učenici naše škole ove su godine bili uključeni u međunarodni projekt Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja. Ideja projekta je upoznavanje slovenske, odnosno hrvatske književnosti kroz prijevode djela na hrvatski, odnosno slovenski jezik. Naši učenici pročitali su knjigu Sama kod kuće slovenske autorice Dese Muck. Osim dramskog prikaza temeljenog na pročitanom djelu, te slikovnice i plakata, za završni susret smo pripremili i prezentacije o našem kraju.

 [više]

Županijsko natjecanje u futsalu

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 5. 2018. 08:46

Učenici 5. i 6. razreda osvojili su 2. mjesto na Županijskom natjecanju u futsalu. Dečki su pokazali odličnu igru osvojili 1. mjesto u skupini, u svojoj skupini pobijedili OŠ Slava Raškaj iz Ozlja 6:0, OŠ Rakovica 5:0 te odigrali nerješeno sa Prvom osnovnom školom Ogulin. 

 [više]

Terenska nastava - Oroslavje, Muzej iluzija

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 5. 2018. 08:37

U četvrtak, 3. svibnja, sedmaši i osmaši naše škole opet su uživali u terenskoj nastavi, drugoj po redu ove školske godine. Uputili smo se u Krapinsko – zagorsku županiju, točnije u Oroslavje, gdje je prije nekoliko tjedana otvoren prvi „Park znanosti„ u Hrvatskoj. Sadržaj Parka čine jedinstveni edukativni eksponati koje je potrebno pokretati, osluškivati, mjeriti ili dodirivati, te tako spoznati kako i zašto koji funkcionira. Svaki eksponat pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije. 

 [više]

Prvi nastup na državnom natjecanju

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 6. 5. 2018. 16:21

Učenici naše škole nastupili su na Državnom prvenstvu u krosu koje se održalo u Poreču 18/19.4.2018.
Patrik Julian Stipančić, Andrej Gregorac, Luka Gregorac i Jakov Bukovac nastupili su u konkurenciji dječaka 5./6. razreda i zauzeli ekipno 19. mjesto.  Učenice Maja Kolić, Lorena Petrušić, Michaela Brajković, Laura Novosel nastupile su u konkurenciji djevojčica 5./6. razreda i zauzele ekipno 19.mjesto.  Ovo je prvi put da naša škola i školsko sportsko društvo sudjeluje na državnom natjecanju. Velika čestitka svima!
 [više]

Bibliobus knjižnice Mirana Jarca - Novo Mesto

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 3. 5. 2018. 10:29

Obavijest korisnicima bibliobusa Knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta!

Bibliobus dolazi prema godišnjem rasporedu  8. svibnja 2018.  (utorak). 

Ne zaboravite vratiti knjige, CD-e i ostalu posuđenu građu.

 [više]

Terenska nastava učenika razredne nastave - posjet gradu Zagrebu

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 5. 2018. 14:44

U ponedjeljak, 30.04. učenici razredne nastave MŠ Žakanje s učiteljicama,premjestili su svoju učionicu u Zagreb: u okviru terenske nastave obišli smo neke dijelove grada i Zoo Maksimir.

Prošetali smo Trgom bana Jelačića, zagrabili vodu s Manduševca, Ilicom došli do uspinjače koja nas je podigla na Gornji grad. Divili smo se pogledu na naš glavni grad i mahali brojnim turistima. Bili smo na Kamenitim vratima i u Katedrali. Potom smo otišli u Zoološki vrt Maksimir i tu proveli više od 3 sata - u edukacijskom centru naučili smo puno o životinjama, a neki od nas su dodirnuli i zmiju! U šetnji Zoo vrtom vrijeme je proletjelo u trenu. Na  kraju smo se pokušali utješiti sladoledom, ali povratak je bio neizbježan.  Zato se jako veselimo ponovnom preseljenju naše učionice negdje na otvoreno!

Jasmina Jurinčić

 [više]

Radionica o volontiranju

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 25. 4. 2018. 15:55

U ponedjeljak, 23.04. u našoj je školi održana  radionica o volontiranju, u organizaciji Volonterskog centra Kupa. Sudjelovali su učenici od 5. do 8.razreda koji su zainteresirani za volontiranje.

Nakon radionice osnovana je i radna skupina koja će osmisliti volonterski program na temelju kojeg će se osnovati volonterski klub.

 [više]

Književni susret s Jadrankom Čunčić Bandov

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 24. 4. 2018. 12:03

U sklopu obilježavanja Dana hrvatske knjige i Svjetskog dana  knjige i autorskih prava danas smo ugostili književnicu Jadranku Čunčić Bandov. Učenici razredne nastave Matične škole te Područne škole u Kamanju uživali su u druženju s književnicom i njenim lutkama. Jadranka Čunčić Bandov autorica je  brojnih igrokaza koji su našim učenicima poznati jer se nalaze u mnogim čitankama i dječjim časopisima.  Osim toga autorica je teksta lutkarske serije Tikvići.  Tijekom jednog školskog sata koliko je trajao susret učenici su imali prilike razgovarati s književnicom, ali i aktivno sudjelovati u lutkarskim igrokazima.

 [više]

Koncert Glazbene škole

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 18. 4. 2018. 11:06

Glazbena škola Karlovac počastila nas je danas, 18. travnja 2018. godine koncertom  svojih ansambala. U polusatnom nastupu izveli su  hrvatske narodne pjesme, ali i neke popularne pjesme poput  Pretty Woman, New York, New York i druge.  Voditelji ansambala su Nikolina Dorić, mag.mus. te Bojan Petković, prof. Naši učenici nagradili su ih velikim pljeskom. Nadamo se da je ovaj koncert motivirao one koje vole glazbu da se upišu u Glazbenu školu i razviju svoj talent.

Kako je bilo na nastupu pogledajte i na snimku:

https://youtu.be/HbFB4aSR8oM

 

 

 [više]

Uskrsna čestitka

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 28. 3. 2018. 08:32

Učenici i učitelji naše škole odlučili su ove godine napraviti malo drugačiju uskrsnu čestitku.  Od plastičnih čepova, koje redovito skupljaju, u holu škole ispisali su SRETAN USKRS! i na taj način poželjeli svima radostan Uskrs i svako dobro.

 [više]

Obilježavanje Svjetskog dana Down sindroma

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 21. 3. 2018. 10:19

 Prvog dana proljeća, 21. ožujka, obilježava se “Svjetski dan sindroma Down“. Taj datum (21/3) predstavlja 3 kopije cijelog ili dijela kromosoma 21, koji je jedinstven za osobe s Down sindromom.

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Cilj akcije  nošenja šarenih čarapa  je da svi pričaju o Svjetskom danu Down sindroma, a to možemo učiniti i tako da nosimo različite  čarape. Naši učenici su se pridružili akciji i u školu stigli u različitim čarapama!

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz stolnog tenisa

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 3. 2018. 11:44

Učenici naše škole nastupili su na Županijskom natjecanju iz stolnog tenisa. Učenice Laura Petrušić, Ana-Marija Vrbanek, Lucija Bukovac i Doroteja Brozinić osvojile su 2. mjesto. U finalu su izgubile od prošlogodišnjih prvakinja OŠ Vladimir Nazor iz Duga Rese. Učenici Mario Boldin, Alojz Ivaniš, Luka Novosel i Ivan Rahija osvojili su 6. mjesto.

 [više]

Sportska grupa na snijegu

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 3. 2018. 11:41

Učenici razredne nastave prošli su utorak sportsku grupu održali na snijegu. Igrali su štafetne igre, radili snješka i uglavnom se dobro zabavili na svježem zraku.

 [više]

Poslana nova pošiljka čepova „Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma“

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 3. 2018. 08:52

Pet paketa čepova koji su ukupno iznosili 32,54 kg poslano je u Čakovec „Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.“

Zahvaljujemo svim učenicima i djelatnicima naših obiju škola, našim malim prijateljima iz vrtića „Čarolija“ na redovnom donošenju čepova. Oni često donose i čepove koje skupljaju njihove obitelji i prijatelji.

 [više]

Prvi na prvom Natjecanju mladih Crvenog križa Ozalj!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 3. 2018. 08:47

Naša ekipa sudjelovala je u subotu, 10.ožujka u Ozlju, na prvom Natjecanju mladih Crvenog križa i osvojila prvo mjesto! Sudjelovale su i dvije ekipe OŠ Slava Raškaj pod mentorstvom vjeroučiteljice Nikoline Bišćan i vjeroučitelja Tonija Pejića.

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz kemije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 3. 2018. 08:05

Županijsko natjecanje iz kemije održano je 8. ožujka 2018.godine u našoj školi. Na natjecanju su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda škola iz Karlovačke županije, njih 42 u pratnji 13 mentora. Nakon uvodnog  pozdrava ravnateljice škole te prigodnog programa  učenici su započeli s pisanjem testova.

 

 [više]

Predstava "Mama, tata i ja"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 4. 3. 2018. 17:04

Omiljeni dječji lik Čupko posjetio je našu školu i razveselio naše učenike razredne nastave. Na veseo i čaroban način, tijekom svoje prekrasne interaktivne predstave, upoznao je djecu sa svojim odrastanjem u obitelji. Predstava "Mama, tata i ja" održana je  u Matičnoj školi te u Područnoj školi u Kamanju. Učenici su uživali u  trikovima pjevajući zajedno s Čupkom.

 [više]

Bibliobus knjižnice Milana Jarca Novo Mesto

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 3. 2018. 11:57

Bibliobus Knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta dolazi u redovni obilazak u utorak, 6. ožujka 2018. U posljednjem broju Potujočih novica nalazi se članak u kojem spominju i Žakanje i Kamanje kao stajališta novomeškog bibliobusa. Članak možete pročitati ovdje  ( stranica 25.!).

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 3. 2018. 11:49

U OŠ Žakanje obilježen je Dan ružičastih majica. Tim povodom izrađeni su prigodni plakati te su učenici nacrtali stripove s porukama protiv nasilja. U srijedu 28. veljače, na sam dan obilježavanja, učenici i učiteljice odjenuli su ružičaste majice u znak podrške borbi protiv nasilja. 

Kako smo obilježili ovaj dan možete pogledati u fotogaleriji.

 [više]

Jelovnik - ožujak Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 28. 2. 2018. 07:52

U privitku se nalazi jelovnik za mjesec ožujak.

 [više]

Predstava Reciklirana priča

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 22. 2. 2018. 12:34

Za učenike od 1. do 5. razreda Matične  škole te Područne škole u Kamanju održana je besplatna predstava Reciklirana priča kazališta Svarog. Reciklirana priča je edukativna, humoristična  i interaktivna predstava o zbrinjavanju i recikliranju stakla s elementima SF-a. U predstavi glume Martina Čvek i Tomislav Svetić.

Predstava Reciklirana priča nastala je pod pokroviteljstvom tvrtke Vetropack straža, tvornica stakla iz Huma na Sutli i tvrtke Unija Nova iz Zagreba.

 [više]

Županijsko natjecanje iz kemije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 20. 2. 2018. 11:04

Naša škola domaćin je ovogodišnjeg Županijskog natjecanja iz kemije za Karlovačku županiju. Natjecanje će se održati 8. ožujka 2018. godine. Detaljnije informacije možete pronaći u vremeniku koji se nalazi u prilogu. U prilogu se također nalaze i tablice s učenicima pozvanima na Županijsko natjecanje.

 [više]

Maškare

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 19. 2. 2018. 10:22

I ove su godine naši učenici spremni dočekali vrijeme maskenbala i maskiranja. U školskom holu su se predstavili,plesali, pjevali, a najbolje maske su nagrađene.

 [više]

Sat tjelesne i zdravstvene kulture na snijegu

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 19. 2. 2018. 10:04

Učenici prvog razreda, sa svojom učiteljicom Irenom Predović Drakulić, održali su sat Tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom, točnije, na snijegu. Kako im je bilo pogledajte na fotografijama.

 [više]

Posjet izložbi Nikola Tesla - Mind from the future

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 18. 2. 2018. 15:17

U petak, 16. veljače nakon nekoliko sati klasične nastave u učionici, 109 učenika naše škole uputilo se na terensku nastavu u Zagreb. Najprije smo u kinu CineStar Arena  pogledali američku dramu "Čudo", toplu i dirljivu priču punu ljudskosti i nade, a temeljenu na istoimenom romanu. Nakon toga  smo u Meštrovićevom paviljonu pogledali multimedijsku izložbu  Nikola Tesla - Mind from the future.

  Izložba je inspirirana velikanom koji je uvelike promijenio svijet. Autorica i kustosica  Helena Bulaja Madunić kroz  "živi" film, animacije, video projekcije, računalne igre  i čarobne hologramsko - svjetlosne avanture spaja znanost s umjetnošću. No, izložba se ne zasniva na njegovoj biografiji, niti na  kronologijskom nizanju Teslinih izuma i otkrića  nego na tome da paralelno s njegovim životom teku promjene u svijetu, promjene s kojima se i on suočavao, a neke je svojim djelovanjem i stvorio. Kako nam je bilo na izložbi možete pogledati na fotografijama ...

 [više]

Lino višebojac u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 2. 2018. 08:33

Lino višebojac natjecanje je hrvatskih osnovnih škola u kojem se nagrađuje pravi, pozitivan sportski duh. Natjecanje, koje već 12 godina organiziraju i sponzoriraju Podravka i Sportske novosti, 8.  je veljače našu  školsku dvoranu pretvorilo u zabavnu sportsku arenu u kojoj su do izražaja došle pozitivna dječja energija, zajedništvo i  zaigranost.

 [više]

Brošura Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 7. 2. 2018. 10:59

U prilogu  se nalazi dopis Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“.

 [više]

Bibliobus knjižnice Mirana Jarca Novo Mesto

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 2. 2018. 09:18

Obavještavamo korisnike biblibusa Knjižnice Mirana Jarca da bibliobus dolazi 6. veljače 2018. ( utorak) prema redovnom rasporedu. Pripremite knjige!

 [više]

Lino višebojac u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 2. 2018. 07:48

Poštovani, u prilogu se nalazi pozivnica na manifestaciju Lino višebojac!

 [više]

Vjeronaučna olimpijada

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 1. 2. 2018. 12:14

U srijedu, 31. siječnja 2018. u OŠ Dubovac održana je Vjeronaučna olimpijada. Natjecalo se 13 osnovnih i 8 srednjih škola. Ovogodišnja tema bila je „Kršćani na putu dijaloga“.Naša ekipa, u sastavu Karmen Dolinar, Alojz Ivaniš, Vanja Jurić i Lucija Petrušić osvojila je 3. mjesto.

Čestitamo!

 [više]

Jelovnik za mjesec veljaču Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 31. 1. 2018. 07:48

 [više]

Brošura „Kamo nakon osnovne škole?“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 24. 1. 2018. 12:18

Poštovani roditelji i učenici,

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri - CISOK pripremio je brošuru "Kamo nakon osnovne škole?" koja sadrži podatke važne za upis učenika u srednju školu. U brošuri možete naći popis svih srednjih škola u Karlovačkoj županiji s navedenim obrazovnim programima, uvjetima upisa, načinu upisa u srednju školu, opise zanimanja i nastavni plan i program za svaki od njih, informacije o učeničkim domovima i stipendijama.

 [više]

Jelovnik siječanj 2018. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 18. 1. 2018. 11:46

 [više]

Datumi dolazaka bibliobusa Knjižnice Mirana Jarca u 2018. godini Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 1. 2018. 11:13

Poštovani korisnici bibliobusa novomeške knjižnice!

Bibliobus Knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta i ove će godine nastaviti s obilaskom svojih postaja u Žakanju i Kamanju. Sljedeći dolazak je 6. veljače ove godine. U priloženom dokumentu nalazi se raspored dolazaka za cijelu godinu. Ukoliko niste uspjeli vratiti posuđenu građu, ne brinite, knjižničari su produžili rok posudbe te ćete je moći vratiti 6. veljače.

 [više]

Obavijest roditeljima predškolaca Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 1. 2018. 07:39

U privitku se nalazi obavijest za roditelje predškolaca!

 

 [više]

Božićne priredbe

Autor: Duško Rupčić, Blaženka Pavlović Mlačak, 22. 12. 2017. 19:30

Dana 20. prosinca 2017. održane su božićne priredbe u našim školama (Matičnoj školi u Žakanju te Područnoj školi u Kamanju). Brojnu publiku, roditelje, braću, sestre, bake, djedove, bivše učenike i druge uzvanike, pozdravila je ravnateljica škole. Učenici su još jednom pokazali svoje mnogobrojne talente. Kroz pjesme zbora, plesne točke, prigodne recitacije, igrokaze dočarali su duh Božića i nadolazećih blagdana. Ovom prigodom obilježili smo i Dan naše škole u spomen na Božidara Širolu koji je rođen u Žakanju sada već davne  1889. godine.

Kako je ove godine bilo na blagdanskim priredbama u OŠ Žakanje i PŠ Kamanje pogledajte na fotografijama i video snimkama:    FOTOGALERIJA 

   
 [više]

Paljenje treće adventske svijeće

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 18. 12. 2017. 12:43

Danas smo zapalili treću svijeću - dobročiniteljicu, na našem adventskom vijencu. Naši su učenici tijekom cijele školske godine dobročinitelji, a u Došašću su se priključili i Caritasovoj akciji „Za 1000 radosti“ te kupnjom naljepnica donirali za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj. Do sada je sakupljeno oko 700,00 kn.

U petak ćemo se ponovno okupiti i zapaliti i četvrtu svijeću - razveseliteljicu.

 [više]

Radionice izrade božićnih ukrasa

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 12. 2017. 10:45

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u ime djelatnika OŠ Žakanje i moje osobno ime želim vam zahvaliti na volji, trudu, odvojenom vremenu, ugodnoj atmosferi i velikom odazivu na radionice izrade božićnih ukrasa koje su održane u našoj školi u utorak (12.12.2017. godine) u poslijepodnevnim satima.

Nadam se da ćemo ugodno druženje nastaviti na priredbi povodom Dana škole i  blagdana Božića 20.12.1017. u MŠ Žakanje  s početkom u 16:00 sati, a u PŠ Kamanje s početkom u 17:30 sati.

S poštovanjem,

Ravnateljica Jasmina Katunić

 [više]

Volonterska školica

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 12. 2017. 08:51

U sklopu projekta „Volonterska školica“ naše su djelatnice sudjelovale na edukaciji za osmišljavanje i provođenje kvalitetnih volonterskih programa u školi. Edukacija u trajanju od 3 dana se odvijala u studenom i prosincu, a edukaciju je vodila djelatnica LAG-a Vallis Colapis. Kroz projekt će se u našoj školi osnovati Volonterski klub, a provodit će se aktivnosti sukladno potrebama učenika, učitelja, škole ili zajednice koje ćemo identificirati kroz analizu potreba. Nakon edukacije o osmišljavanju volonterskih programa slijede daljnje aktivnosti u obliku analize potreba koja će se odviti zajedno s učenicima, informativnih radionica za učenike, radionice o menadžmentu volontera te intenzivnog rada na motivaciji učenika i učitelja te osnivanju Volonterskog kluba. Veselimo se aktivnostima te uključivanju učenika u volonterski rad. 

 [više]

Paljenje prve adventske svijeće

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 4. 12. 2017. 08:23

Radni tjedan započeli smo paljenjem prve adventske svijeće na advenstkom vjenčiću. Paljenju svijeće prisustvovali su učenici razredne nastave.

 [više]

Projektni dan u PŠ Kamanje

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 1. 12. 2017. 16:23

29.11.2017. obilježili smo projektni dan pod nazivom „U duginim bojama“ i u PŠ Kamanje. Osim što smo na ovaj način pokazali što smo naučili kroz program „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“ obilježili smo i Mjesec borbe protiv ovisnosti, Međunarodni dan tolerancije te Međunarodni dan dječjih prava.

 

 [više]

Bibliobus Knjižnice Mirana Jarca Novo Mesto

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 27. 11. 2017. 11:55

Poštovani korisnici (i oni koji će tek postati), obavještavamo vas da bibliobus Knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta dolazi u utorak, 28.11.2017. To je posljednji dolazak slovenskog bibliobusa u ovoj kalendarskoj godini. O terminima dolazaka za sljedeću (2018.godinu) bit ćete obaviješteni na ovoj web stranici, kao i na oglasnoj ploči škole.

 [više]

Projekt „European Christmas Tree Exchange“

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 27. 11. 2017. 09:35

Počeli su nam stizati prvi ukrasi!!!

Ukrasi su stigli iz Grčke, Španjolske, Švedske, Češke, Njemačke i Velike Britanije.

Nestrpljivo čekamo nove pošiljke!

 [više]

Projektni dan "U duginim bojama"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 22. 11. 2017. 12:33

Danas, 22.11.2017. u Matičnoj školi Žakanje održan je projektni dan pod nazivom „U duginim bojama“. Cilj je projektnog dana pokazati što smo naučili kroz program „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“ te obilježiti Mjesec borbe protiv ovisnosti, Međunarodni dan tolerancije te Međunarodni dan dječjih prava. 

 

 [više]

I dalje činimo dobro ...

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 21. 11. 2017. 07:59

I dalje činimo dobro…

Naši učenici, ali i naši mali prijatelji iz Dječjeg vrtića „Čarolija“ i ove su školske godine vrijedni u sakupljanju čepova za skupe lijekove. Članovi školske sekcije „Crvenog križa“ jučer su spakirali  čepove u kutije. Vaga je na pošti pokazala da je skupljeno čak 51,5 kg u tom kratkom vremenu. Zahvaljujemo svima! I podsjećamo da se akcija nastavlja…

 [više]

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 17. 11. 2017. 15:52

Danas su učenici OŠ Žakanje i PŠ Kamanje prigodnim programom obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Obilježavanje je započelo paljenjem lampiona na trgu u Žakanju, gdje su učenici lampionima ispisali VUKOVAR,  i ispred crkve u Kamanju u čast svim poginulim u Vukovaru.  Prigodni program nastavljen je u školi gdje su se  učenici kroz PowerPoint prezentaciju, tekstove i pjesme prisjetili svih važnih osoba  koje su sudjelovale u obrani Vukovara. Spomenuli su i sva važnija mjesta, ali i djecu stradalu u Vukovaru. I ove godine program su izvodili učenici osmih razreda koji su ove školske godine već posjetili Vukovar u dvodnevnoj terenskoj nastavi, pa su imali dovoljno materijala i izvora za obilježavanje ovog posebnog datuma u hrvatskoj povijesti.

  Posebnu počast svim  poginulima u Vukovaru učenici su odali minutom šutnje.

 [više]

Projekt „European Christmas Tree Exchange“

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 11. 2017. 08:10

Danas smo poslali 30 različitih božićnih ukrasa u 30 škola u 30 europskih zemalja, koje smo sami napravili. Uz ukrase, poslali smo  i CD-e sa prezentacijom naše škole, hrvatskim božićnim običajima, pjesmama te hrvatskim tradicionalnim božićnim receptima. Zauzvrat ćemo tijekom prosinca i mi dobivati ukrase iz 30 europskih škola i nešto više doznati o njihovim božićnim običajima, kulturi i školama. Jedva čekamo!!!

                                                                                   

 [više]

Bibliobus knjižnice Mirana Jarca Novo Mesto

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 3. 11. 2017. 11:35

Bibliobus knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta dolazi jednom mjesečno ispred naše škole. Sve veći broj učenika pokazuje interes  za upisom u ovu putujuću knjižnicu koja nudi knjižničnu građu na slovenskom jeziku. Danas su bibliobus posjetili  učenici drugog razreda Matične škole. Nadamo se da će pridružiti učenicima 3. 4. i 5. razreda koji već koriste usluge bibliobusa. Sljedeći dolazak je predviđen 28. studenog 2017. u 10:30 u Matičnoj školi te od 11:15 do 11:30  u PŠ Kamanje. Svi zainteresirani mogu upisnice potražiti u školskoj knjižnici.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige - prvašići u knjižnici i kviz

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 31. 10. 2017. 09:01

Naši prvašići (njih 22!) sa svojom učiteljicom Irenom Predović Drakulić posjetili su 30. listopada 2017. školsku knjižnicu. Upoznali su knjižnicu, knjižničarku, poslušali priču Poštar zeko brzonogi i postali članovi školske knjižnice. Bila je to prigoda i za prvu posudbu slikovnica i knjiga. Nadamo se da biti česti gosti školske knjižnice.

 

 [više]

Preventivni projekt «Zajedno možemo više «

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 30. 10. 2017. 08:21

U organizaciji Policijske postaje Ozalj i Grada  Ozlja učenici  4. r. OŠ Žakanje i PŠ  Kamanje sudjelovali su u  provedbi akcije « Mogu ako hoću». Upoznali su se s policijskim službenicima  i kontakt policajkom. Slušali su zanimljivo i korisno predavanje o štetnosti alkohola, droge i nikotina, saznali kako  trebaju postupati u određenim situacijama. Na kraju su se razveselili razgledavanjem policijskog automobila i motora.

Snježana Mus

 

 [više]

Program prometne kulture za najmlađe

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 19. 10. 2017. 12:56

Učenici razredne nastave (drugog, trećeg i četvrtog razreda)  naše škole imali  su priliku sudjelovati  u Programu prometne kulture za najmlađe koju provodi  udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Karlovačkom, DVD – om Pravutina i Gradskim društvom Crvenog križa Ozalj.

 [više]

Sat druženja uz miris kestena

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 19. 10. 2017. 08:19

U  srijedu  5. sat  učenici  razredne  nastave  PŠ  Kamanje  proveli  su  u  zajedničkom  druženju  učenika, učitelja i  ravnateljice. Uživali  smo  u  toplom  jesenskom  suncu, mirisu  pečenih  kestena  te  ugodnoj  i  opuštenoj  atmosferi.

 [više]

Dani kruha

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 18. 10. 2017. 09:33

Listopad je mjesec posvećen plodovima zemlje. 16. listopad je Svjetski dan hrane, a mi smo ga u našoj školi obilježili tradicionalnim Danima kruha i tako iskazali zahvalnost za sve što smo tijekom godine ubrali u našim vrtovima, voćnjacima i šumama. Učenici su izveli prigodni program, a zatim smo se okupili oko stola na blagoslov i kušali sve fine slastice koje su vrijedne mame i bake pripremili.                                                                                                                                                                                    Vjeroučiteljica: Gabi Tomašić

 [više]

Kestenijada

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 16. 10. 2017. 08:42

Petak, 13. listopada 2017. učenici razredne nastave u Matičnoj školi iskoristili su za boravak u našem školskom vrtu. Lijep i sunčan jesenski dan bio je kao stvoren za radove u bakinoj gredici. Nakon sadnje u bakinoj gredici preselili su se u sjenicu gdje su uživali u pečenim kestenima, sunčanom danu. i međusobnom druženju. Fotogalerija

 [više]

Županijsko natjecanje u krosu

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 12. 10. 2017. 14:12

Učenici PŠ Kamanje i OŠ Žakanje nastupili su u utorak 10.10.2017. na Županijskom natjecanju u krosu. Luka Gregorac osvojio je 2. mjesto u konkurenciji 5/6 razreda, a Michaela Brajković 3. mjesto u ženskoj konkurenciji 5/6 razreda. Za mušku ekpu nastupili su još Jakov Bukovac (8. mjesto), Patrik Julian Stipančić (5. mjesto), Andrej Gregorac (13. mjesto). Za žensku ekipu nastupile su i Laura Novosel (18. mjesto), Lorena Petrušić (13. mjesto), Maja Kolić (12. mjesto). Obje ekipe zauzele su ekipno prvo mjesto, te se kao pobjednici Županijskog natjecanja plasirali na državno natjecanje.

Čestitamo!!

 [više]

Dječji tjedan u našoj školi

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 6. 10. 2017. 13:18

Ovaj je tjedan u našoj školi prošao brže nego ostali; naravno, kad je bio ispunjen raznim aktivnostima u kojima smo svi uživali.
U ponedjeljak nas je odmah na početku dana dočekala predstava Kata i Nino na putu do škole. Nasmijala nas, ali i poučila koliko smo sami odgovorni u prometu. U srijedu samo posjetili Rastoke, malo mjesto smješteno na slapovima Korane i Slunjčice, pravu minijaturu Plitvičkih jezera. A petak nam je donio zajedničko druženje u holu i čitanje činkvina (lirskih pjesama od pet stihova) koje su pisali učenici 4. razreda,  a mi smo ih stvaralački prikazali kroz pjesmu i ples,  otkrili i neke stare igre na lastišu. Dječji tjedan nam je doista bio pun igre i veselja!   Jasmina Jurinčić

Fotogalerija

 [više]

Dječji tjedan u PŠ Kamanje

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 3. 10. 2017. 08:34

 Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez DND-u suradnji s DND u gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“ (ponedjeljak – prvi dan u Dječjem tjednu).

  Učenici  2. b  razreda  PŠ  Kamanje  Dječji  tjedan  započeli  su  posjetom  općini  Kamanje. Uz  ugodno  druženje  s  načelnikom  općine  upoznali  su  se  s  radom  općine te  su  iznijeli  i  neke  svoje  želje  i  prijedloge. Bilo  je  tu  razgovora  o  nogostupu, rasvjeti, špilji, dječjem  igralištu , suradnji  sa  školom  i sl. Dobri  domaćini  počastili  su  nas  kolačima, bombonima i sokom , a  mi  smo  njima  za  uspomenu  zahvalu  donijeli  naše  likovne  radove  koji  prikazuju  neke  nama  vrlo  važne  dijelove  naše  općine. 

Zahvaljujemo  načelniku  i  svim  djelatnicima  općine  na  ugodnom  druženju.

 

 [više]

Likovna kolonija

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 10. 2017. 10:09

Posljednjeg  dana mjeseca rujna OŠ Žakanje po peti je puta organizirala Likovnu koloniju  s  ciljem zajedničkog  umjetničkog stvaranja učenika i umjetnika. Na koloniji  su osim umjetnika te učenika škole domaćina sudjelovali i učenici  OŠ Netretić i OŠ Metlika iz susjedne Republike Slovenije. Prirodne ljepote žakanjskog kraja  i  okolice bile su motivi stvaranja likovnih djela umjetnika i učenika. Za učenike su organizirane i radionice izrade ukrasnih kutija i čestitki, radionica pirografije i  radionica izrade predmeta od gline. Zahvaljujući radovima nastalima na koloniji škola  će biti bogatija za zbirku umjetnina. Nastali radovi bit će izloženi sljedeća dva tjedna u holu škole pa vas pozivamo da ih pogledate.

Kako je protekla subota u našoj školi i na lokacijama stvaranja likovnih djela pogledajte ovdje

 

 

 [više]

Kata i Nino na putu do škole

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 10. 2017. 08:30

Učenici razredne nastave Matične škole te polaznici Dječjeg vrtića Čarolija iz Žakanja pogledali su danas predstavu Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca "Kata i Nino na putu do škole". Predstava govori o važnosti poštivanja svih prometnih znakova, a osobito onih na putu do škole. U predstavi glume Ivona Vukićević i Nino Pavleković.

 [više]

Obavijest korisnicima usluga bibliobusa Knjižnice Mirana Jarca

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 29. 9. 2017. 17:54

Obavještavaju se korisnici bibliobusa Knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta da bibliobus dolazi u utorak 3. listopada 2017. u svoj redovni mjesečni obilazak. Ponesite knjige i iskaznice kako biste ih mogli vratiti i posuditi nove. Sljedeći dolazak predviđen je za 3. studenog (petak) ove godine.

Bibliobus karlovačke Gradske knjižnice dolazi nam u ponedjeljak 2.10.2017.!

 [više]

Obilježavanje Dana čistih planina

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 23. 9. 2017. 17:20

Učenici  razredne  nastave  PŠ  Kamanje   22.9.2017. godine obilježili  su  nadolazeći  Svjetski  dan  čistih  planina. Kako  bismo najbolje iskoristili  ovaj  lijepi  zadnji  ljetni  dan,  krenuli  smo  u  dulju  šetnju  od   škole  do Velikog  Vrha  s  kojeg  se  pružao  predivan  pogled  na  naš  kraj  i  na  susjednu  nam  Republiku Sloveniju. Nakon  kraćeg  odmora  nastavili smo  put  kroz  Mali Vrh pa  sve  do  škole. Učenici  su  promatrali  promjene u  prirodi, voćnjake, vinograde i oranice. Vidjeli  su  razliku između brežuljka, brda i gore. Sve  to  bilo  je popraćeno kraćim stankama uz grickalice, voće, piće te druženje. Fotografije pogledajte ovdje.

 [više]

Terenska nastava - Vukovar

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 19. 9. 2017. 07:44

Učenici osmih razreda OŠ Žakanje i PŠ Kamanje u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ posjetili su 14. i 15. rujna Vukovar. Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar organizirao je i dobro pripremio dvodnevni boravak naših osmaša u Vukovaru. Slušali su predavanje o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar, razgledavali  Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture. Slobodno vrijeme iskoristili su za šetnju gradom i razgledavanje centra Vukovara. Idući dan započeo je obilaskom memorijalnih lokacija kao što su: Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 91, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i Masovnu grobnicu Ovčara.

 

 [više]

Produženi boravak

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 15. 9. 2017. 13:15

S drugim školskim tjednom započeo je i produženi boravak u OŠ Žakanje.

Produženi boravak je organiziran za učenike razredne nastave. Dnevno trajanje produženog boravka je od 12:15 do 15:30 h. U 12:30 h učenicima je pripremljen ručak u školskoj blagovaoni. Nakon ručka predviđeno je vrijeme za pisanje domaćih uradaka, ponavljanje i uvježbavanje nastavnog sadržaja. Nakon školskih obaveza vrijeme je za igru, odmor, rekreaciju, različite tipove radionica i niz drugih aktivnosti koje će pripremati učiteljica produženog boravka Nikolina Guštin Rađenović, mag. prim. educ.. 

Produženi boravak trenutno pohađa 16 učenika.

 [više]

Obilježen Olimpijski dan

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 9. 2017. 14:03

Učenici  od 5. do 8. razreda obilježili su Olimpijski dan natječući se u raznim sportovima, dok su učenici  od 1. do 4. razreda poslušali nekoliko uvodnih riječi o pravom duhu olimpizma, a nakon toga odigrali štafetne igrice. Oni najmanji su savladavali poligon prepreka. Nakon toga je uslijedila  prezentacija  znanja i vještina.

 [više]

Prvašići učili o sigurnosti u prometu

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 9. 2017. 13:10

U posjeti učenicima prvih razreda danas su bile gospođa Sanja Valčić iz Crvenog križa i Andrea - Vesna Trdin Lipšinić iz PU Ozalj. Razgovarale su s djecom o sigurnom putu  do škole, ponašanju u prometu i sigurnosti u prometu. Učenici su dobili na poklon slikovnicu "Mišica Milica" i kišne kabanice Poštujte naše znakove.

 [više]

U berbi lješnjaka

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 11. 9. 2017. 08:28

Učenici razredne nastave Matične škole iskoristili su llijepe dane te uz pomoć svojih učiteljica pokupili lješnjake iz našeg školskog vrta.

 [više]

Naši prvašići

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 8. 9. 2017. 08:43

Prvi tjedan nastave u ovoj školskoj godini lagano završava. I dok je učenicima viših razreda sve već dobro poznato za naše prvašiće ovo je bio prvi tjedan u školskim klupama. U ponedjeljak smo im pripremili kratki program dobrodošlice kako bismo im uljepšali prvi školski dan. Želimo im puno uspjeha u njihovom osnovnoškolskom obrazovanju.

 [više]

Javni poziv za korištenje školske sportske dvorane OŠ Žakanje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 7. 9. 2017. 12:10

OŠ Žakanje objavljuje javni poziv za korištenje školske sportske dvorane.

U privitku su tekst poziva i obrazac za prijavu.

 [više]

Jelovnik, rujan 2017 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 1. 9. 2017. 09:51

U privitku je jelovnik školske prehrane za rujan 2017. godine.

 [više]

Vozni red Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 1. 9. 2017. 09:33

U privitku se nalazi novi vozni red po linijama za školsku godinu 2017/18.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Slobodno vrijeme najradije provodiš:

Forum
Korisni linkovi

 > VidiLAB
 > Računalo
 > BUG
 > PC ekspertCMS za škole logo
Osnovna škola Žakanje / Žakanje 58, HR-47276 Žakanje / os-zakanje.skole.hr / ured@os-zakanje.skole.hr
preskoči na navigaciju