preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žakanje

Škola bez nasilja

Priznanje "Škola bez nasilja"

Autor: Ana Sutlić, 11. 11. 2011.

Na svečanoj dodjeli, 09. studenog 2011. godine, Osnovna škola Žakanje dobila je priznanje "Škola bez nasilja".

 

Nakon što smo uspješno proveli svih sedam koraka programa "Za sigurno i poticajno okruženje u školama", Unicef nam je dodjelio priznanje "Škola bez nasilja".

Osim naše škole, 9. studenog priznanje je dobilo još sedam škola, a šest škola je obnovilo status nakon tri godine provedbe programa.

 

Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovale su ravnateljica škole Vesna Hajsan Dolinar, koordinatorica projekta u školi školska psihologinja Ana Sutlić te tajnica škole Draženka Jakšić. Priznanje su nam uručili igrači Medveščaka Tom Zanoški i Ivan Šijan, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, ravnatelj Uprave za obitelj Zdenko Žunić te predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Lora Vidović.

U ovaj program „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“ svi djelatnici škole, učenici i roditelji uložili su puno truda i zato smo ponosni na prizanje „Škola bez nasilja“. No, sve to ne bismo uspjeli  bez pomoći i podrške naše mentorice Tanje Jakovac.

 

Nakon dodjele priznanja škola svake tri godine obnavlja status „Škole bez nasilja“ na temelju kriterija kvalitete održivosti statusa „Škole bez nasilja“.

Vezano uz prevenciju nasilja ove školske godine planiramo na satovima razrednika održati radionice a na roditeljskim sastancima predavanja. Temom nasilja bavit ćemo se i kroz različite slobodne aktivnosti te redovne nastavne programe.

Planiramo i jedan projektni dan te razne goste predavače. Organizirali smo dežurstva odraslih u školi. Planiramo nastaviti edukaciju učitelja i razrednika te učenika. Još prošle godine postavljen je i sandučić povjerenja.

Školske vrijednosti, pravila i posljedice i dalje se nalaze u holu naše škole. U slučaju kršenja vrijednosti, pravila i posljedica primjenjivat ćemo restituciju i protokol o postupanju.

Planiramo nastaviti i suradnju s lokalnom zajednicom, policijom, Centrom za socijalnu skrb i liječnicom iz školske medicine.
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Slobodno vrijeme najradije provodiš:

Forum
Korisni linkovi

 > VidiLAB
 > Računalo
 > BUG
 > PC ekspertCMS za škole logo
Osnovna škola Žakanje / Žakanje 58, HR-47276 Žakanje / os-zakanje.skole.hr / ured@os-zakanje.skole.hr
preskoči na navigaciju