preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žakanje

Škola bez nasilja

Projektni dan u PŠ Kamanje

Autor: Ana Sutlić, 9. 4. 2011.

Učenici viših i nižih razreda Područne škole Kamanje održali su 8. travnja 2011. godine Projektni dan u sklopu Unicefovog projekta „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“ pod nazivom „Vrijednost naših razlika“. 

U petak je u Kamanju sve bilo u znaku razlika. Učenici i učitelji odlučili su jedni drugima pokazati da razlike treba uvažavati i poštovati, a da nam one nikako ne smiju biti povod za nasilje, ruganje, ismijavanje...

 Devedeset učenika slučajnim odabirom raspoređeno je deset radionica.

Bilo je tu različitih ideja.

U predmetnoj nastavi bilo je pet radionica.

Dramsku radionicu vodila je učiteljica hrvatskog jezika Jelica Ojdanić. Polovica grupe uvježbavala je igrokaz „Debeli i mršavi“ dok je druga polovica grupe radila strip na tu temu.

U drugoj radionici učenici su zajedno s učiteljicom matematike i fizike Ivanom Colarić tražili čarobnu formulu kojom bi povezali različitost i nenasilje te su pronašli da je ta nepoznanica prihvaćanje.      

Učiteljica geografije Ana Košpić zajedno je s učenicima u radionici „Vrijednost naših razlika je najveće blago Hrvatske“ pokazala raznolikost i bogatstvo naše Hrvatske. 

U radionici „Različitost je pokretač razvoja … ali i lijepa“ učenici i njihova voditeljica, učiteljica matematike i fizike, Željana Drožđan Mateljan pokazali su nam kako bi život bez različitosti bio dosadan. 

Englesku radionicu „Similar or different“ vodila je učiteljica engleskog jezika Sanja Hrastov. Učenici su radili u grupama. Prikazali su nam različitost života djevojčica iz Australije, Canade i Europe.

 

U razrednoj nastavi bilo je isto pet radionica.

U Dramsko-lutkarskoj radionici učenici su zajedno s učiteljicom Lidijom Vidoni izrađivali bubamare koje su im poslužile kasnije za izvedbu igrokaza.

U Likovnoj radionici učenici su pod vodstvom učiteljice Lidije Batušić izradili slikovnicu „Priča iz Klarina cvjetnjaka“.

Na Glazbenoj radionici učiteljica Ankica Klanfar i učenici su naučili pjevati pjesmu „Prometni znakovi“ i na taj nam način pokazali vrijednost različitosti.

Vjeroučitelj Vedran Kormoš i njegova grupa poučili su u radionici „Veliki četvrtak – posljednja večera“ o Velikom tjednu i Posljednjoj večeri.

Članovi Plesne radionica pod vodstvom  učiteljice Karolina Ribarić osmislili su koreografiju za pjesmu „Ne rugaj se“. 

      
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Slobodno vrijeme najradije provodiš:

Forum
Korisni linkovi

 > VidiLAB
 > Računalo
 > BUG
 > PC ekspertCMS za škole logo
Osnovna škola Žakanje / Žakanje 58, HR-47276 Žakanje / os-zakanje.skole.hr / ured@os-zakanje.skole.hr
preskoči na navigaciju