2017-12-14 08:51:22

Volonterska školica

U sklopu projekta „Volonterska školica“ naše su djelatnice sudjelovale na edukaciji za osmišljavanje i provođenje kvalitetnih volonterskih programa u školi. Edukacija u trajanju od 3 dana se odvijala u studenom i prosincu, a edukaciju je vodila djelatnica LAG-a Vallis Colapis. Kroz projekt će se u našoj školi osnovati Volonterski klub, a provodit će se aktivnosti sukladno potrebama učenika, učitelja, škole ili zajednice koje ćemo identificirati kroz analizu potreba. Nakon edukacije o osmišljavanju volonterskih programa slijede daljnje aktivnosti u obliku analize potreba koja će se odviti zajedno s učenicima, informativnih radionica za učenike, radionice o menadžmentu volontera te intenzivnog rada na motivaciji učenika i učitelja te osnivanju Volonterskog kluba. Veselimo se aktivnostima te uključivanju učenika u volonterski rad. 

Projekt ”Volonterska školica” započeo je 1. lipnja 2017. godine, traje do 31. svibnja 2019.,  a nositelj projekta je udruga Carpe Diem. Ukupna vrijednost projekta iznosi 948.086,07 kuna te ga sufinanciraju Europska unija kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt se provodi na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije SisakLAG-om Vallis Colapisudrugom Slobodna školaOsnovnom školom Grabrik i Gimnazijom Karlovac. Na području LAG-a Vallis Colapis aktivnosti se provode s dvije osnovne škole: „Slava Raškaj“ iz Ozlja te osnovna škola Žakanje.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju društvenog i gospodarskog rasta te demokratskog razvoja u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji kroz jačanje partnerstva organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnih ustanova u području volontiranja, dok je specifični cilj projekta uključiti kvalitetne volonterske programe u školski kurikulum i potaknuti razvoj odgoja i obrazovanja za volontiranje na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

 


Osnovna škola Žakanje