2021-05-21 10:53:22

Lektira "Bijeli jelen"u 3.a i 3.b razredu

Učenici 3.a i 3.b razreda potaknuti svojim učiteljicama, Snježanom Mus i Sanjom Crnić, na kreativan i maštovit način obradili su lektiru Vladimira Nazora, „Bijeli jelen“.  Nizom zanimljivih i inovativnih aktivnosti uveli su nas u bajkoviti svijet djevojke Anke koja ima čudesnu moć razumjeti jezik životinja i tako njihov svijet povezati s ljudskim.

Učenici su udruženim snagama marljivo izradili bogato ilustrirane bojanke tako da je dio učenika ilustrirao, a drugi dio bojao istu bojanku; skladali su akrostihove i pripremili stolno kazalište za koje su sami izradili i osmislili scenografiju kako bi nam trudom i zalaganjem dočarali bajkovitu šumu bijelog jelena. Učenici 3. a razreda na satu malih lutkara izradili su stolne lutke, a učenici 3.b osmislili scenografiju mjesta radnje.

Svoju interpretaciju  lektire podijelili su i s drugim učenicima tako što su izložili dio izrađenih slikovnica na panou u hodniku. Možda će ovi radovi potaknuti i druge učenike da čitaju i otkriju nove svjetove skrivene između korica knjiga na policama naše školske knjižnice.

Fototgrafije možete pogledati u fotogaleriji na linku: http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=194


Osnovna škola Žakanje