2020-11-05 09:07:26

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tradicionalno se obilježavaju u našoj školi tijekom mjeseca listopada. Tako je bilo i ove godine. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera učenici nižih razreda OŠ "Žakanje" i njihove učiteljice marljivo su prionuli poslu. 

Učenici 1. a razreda i učiteljica Jasmina Jurinčić nizom aktivnosti obilježili su Dane zahvalnosti za plodove zemlje ili Dane kruha. Zajednički su umijesili svoj prvi kruh i pojeli ga u slast jer je doista bio vrlo ukusan. Potom su obilježili Dan kraljce voća - jabuke i otkrili kako je fina uz dodatak limuna i cimeta. Crtali su, pisali, pjevali na temu jeseni i njenih darova i zahvalili joj na svemu što nam je dala.

U 3. a razredu učenici i učiteljica Snježana Mus pod motom "Zahvala jeseni za plodove zemlje" pripremili su izložbu svojih pekraskih proizvoda. Izrađivali su ruže od perušine, slikali grožđe i uređivali pano.

Učenici 3. b razreda sa učiteljicom Sanjom Crnić interpretirali su priču "Kruščić ljubavi" koja govori o kruščiću koji svojom toplinom grije nesebična srca zadovoljne dječice, i koji će sve razveseliti svojim lijepim mirisom i slatkom koricom.

Bilo je veselo, zabavno i poučno.

Klikom na link možete pogledati radove učenika 3. a razreda OŠ"Žakanje": http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=185


Osnovna škola Žakanje