2020-10-31 13:54:04

Edukativno-kreativna radionica "Što jedem?"

Učenici 5.a i 8.a razreda OŠ "Žakanje" (u petak, 23. listopada 2020.g.) te učenici 6.b razreda PŠ "Kamanje" (u četrvtak, 29. listopada 2020.g.) sudjelovali su na edukativno-kreativnim radinicama "Što jedem?". Radionice su u sklopu projekta "Zdrav ko zmaj" vodile Lucija Marić mag.nutr. i Tea Karlović bacc.nutr. iz Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma.

Voditeljice su informirale djecu o važnosti usvajanja zdravih prehrambenih navika. Naučili su da je nužno konzumirati pet dobro promišljenih, raznolikih i umjerenih obroka kako bi imali dovoljno energije za ispunjavanje školskih obveza i drugih dnevnih aktivnosti. Učenici su usvojili mnoge korisne informacije koje će iskoristiti za poboljšanje vlastite prehrane.

Učenici osmog i šestog razreda okušali su se u izradi zdravih alternativnih obroka. Mijesili su zdrave čokoladne kuglice, sezam pločice, palačinke od lanenog brašna i keksiće od vanilije.

Nositelj projekta "Zdrav ko zmaj" je Društvo "Naša djeca" iz Ozlja koje u suradnji s lokalnim školama i vrtićima provodi aktivnosti za djecu s ciljem edukacije o važnosti zdrave i raznolike prehrane te njenom utjecaju na zdravlje. Ovo je prva u nizu aktivnosti na kojima će sudjelovati naši učenici. Zdrave prehrambene navike usvojene u djetinjstvu i školskoj dobi presudne su za kvalitetnu prehranu kroz život. Pažljivo promišljanje obroka ključ je zdravlja i vitalnosti.

Klikom na link možete vidjeti kako su protekle radionice.  http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=184


Osnovna škola Žakanje