2020-10-22 11:33:26

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

Danas su u našoj školi učenici viših razreda iz skupine darovitih učenika sudjelovali u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod nazivom „Istraživači planeta Z“ koji se tradicionalno provodi unutar Mjeseca hrvatske knjige u periodu od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja tema manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2020. posvećena je 50.-oj godišnjici obilježavanja Dana planeta Zemlje pod motom Razlistaj se! Manifestaciju organiziraju Knjižnice grada Zagreba pod tradicionalnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

Da bi mogli riješiti kviz, učenici su trebali proučiti ponuđene online izvre informacija koji su bili sastavni dio pitanja i na taj način odgovoriti na 15 pitanja. U kvizu su sudjelovala po dva učenika iz 5., 7. i 8. razreda te tri učenika iz 6. razreda. Zbog epidemiološke situacije kviz je održan u holu škole, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama. 

Rezultati natjecanja i imena pobjednika biti će objavljena na mrežnoj stranici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja do 3. studenoga 2020. godine, a pobjednike očekuju nagrade koje smo za njih pripremili u školi.

Kakvi su dojmovi naših natjecatelja, pročitajte u nastavku:

„Svidio nam se kviz. Bio je zanimljiv, naučili smo nove stvari i bilo je super.“ (Anka Miljavac, Mateo Lukač i Lea Katarinčić, 6. r.)

„Bilo nam je zanimljivo i jako poučno. Naučili smo puno novih stvari te smo se zabavili rješavajući kviz. Pitanja su bila izazovna, ali jako zabavna.“ (Veronika i Luka, 8. r)

„Kviz je bio zanimljiv. Svidjelo mi se to što samo sami morali tražiti odgovore i nismo ih trebali znati napamet. Mislim da bi bilo zanimljivo da ima više sličnih kvizova te da još puno toga naučimo.“ (Sanja Lukač,7. r)

„Meni je bilo super i zanimljivo, super sam se zabavila i naučila neke nove stvari. Voljela bih ovo ponoviti ili raditi nešto slično.“ (Hana Radman, 7. r)

„Svidio mi se ovaj kviz zato jer je bilo puno poučnih odgovora. Bilo je zabavno odgovarati na pitanja. Nadam se da će biti još ovakvih kvizova.“ (Marko Bahorić, 5.r)

„Kviz je bio jako zanimljiv. Naučio sam mnogo novoga. Bio je malo težak, ali se isplatilo.“ (Gabrijel Juratović, 5.r)

 

Sanja i Hana

Marko i Gabrijel

Lea, Anka i Mateo

Veronika i Luka


Osnovna škola Žakanje