preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žakanje

 > Naslovnica
vijesti

Predstava "(DIS)LIKE" u OŠ Žakanje

Autor: Jagoda Ivčić, 19. 1. 2022. 11:22

18. siječnja 2022. godine naši učenici imali su priliku pogledati predstavu               "(DIS)LIKE" koju su izveli glumci Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca. Predstava govori o cyberbullyingu, a provodi se u sklopu preventivne aktivnosti "Sigurnost na internetu i društvenim mrežama". Namijenjena je za učenike od 5. do 8. razreda. Realizirana je uz podršku Karlovačke županije i Policijske uprave Karlovačke s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o nasilju na internetu kako bi djecu educirali i zaštitili.

 [više]

Upisi u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 17. 1. 2022. 08:42

Poštovani roditelji budućih prvašića,

Upravni odjel za školstvo u Karlovačkoj županiji na temelju članka 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava donosi Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. na području Karlovačke županije.

Postupak predbilježbi provodit će se sukladno s Planom upisa prema utvrđenim upisnim područjima uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Prije upisa u 1. r. obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta koje povjerenstvo Škole provodi u suradnji sa Službom školske medicine. O terminu testiranja u školi i liječničkom pregledu u ordinaciji školske medicine u Karlovcu, roditelji će biti individualno obaviješteni.

U slučaju zahtjeva za prijevremeni upis djece ili za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole, roditelji ili staratelji upućuju zahtjev Upravnom odjelu za školstvo u Karlovačkoj županiji na obrascu 6  najkasnije do 31. ožujka 2022. godine.

Izvor: UO za školstvo Karlovačke županije

Priloženi dokumenti:

 [više]

JELOVNIK ZA SIJEČANJ 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 10. 1. 2022. 10:26

U prilogu se nalazi jelovnik za siječanj 2022. godine.

 [više]

Božićna priredba

Autor: Duško Rupčić, 22. 12. 2021. 09:30

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Ugođaj i ozračje Božića vraća nas u okrilje obitelji, ljubavi, prijateljstva, milosrđa i istinskih životnih vrijednosti. Ljepotom i slavljenjem Rođenja uvijek se vraćamo i nama samima. U slavljenju Božića na najbolji mogući način sjedinjuju se VJERA, LJUBAV, LJEPOTA I NADA. Sve te vrijednosti pokušali smo u ovom predblagdanskom razdoblju približiti i našim učenicima koji su sa svojim učiteljicama i učiteljima priredili prigodni blagdanski program. Ove godine na jedan sasvim drugačiji način, virtualnom božićnom priredbom.

Učenici su zabavom, glumom, blagdanskim dječjim pjesmama i plesom s veseljem ispratili prvo polugodište i 2021. godinu.

U ime svih učenika i djelatnika Osnovne škole Žakanje želimo vam čestit i blagoslovljen Božić te uspješnu i zdravu Novu 2022. godinu.

Ravnateljica

Jasmina Katunić

Kako je ove godine bilo na blagdanskim priredbama u OŠ Žakanje i PŠ Kamanje pogledajte na video snimku (klik na fotografiju):

 

 

 

 [više]

MEDNI DAN

Autor: Jagoda Ivčić, 8. 12. 2021. 10:10

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka obilježen je u prvim razredima naše škole. Naši učenici naučili su mnoge zanimljivosti o pčelama; kako nastaje med – eliksir zdravlja i zašto ga svakodnevno trebamo konzumirati. Baš poput vrijednih pčelica, osim što su učili, rješavali su zanimljive i kreativne zadatke te pogledali film „Priče s cvjetne livade“.

Svaki je učenik dobio teglicu meda i edukativnu slikovnicu Pčelica Jelica i medo Edo.

 [više]

JELOVNIK ZA PROSINAC 2021.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 6. 12. 2021. 07:50

U prilogu se nalazi jelovnik za mjesec prosinac.

 [više]

Tin uspješan na literarnom natječaju o Vukovaru

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 23. 11. 2021. 19:32

Učenici 4.b razreda Ana Radman, Mia Crnić, Nikolina Petrušić i Tin Podrebarac sudjelovali su na literarnom natječaju Lions cluba Vukovar za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom 'Napiši pjesmu i osvoji bicikl'. Ovogodišnja tema bila je 'Vukovar – turistički dragulj'. U konkurenciji 71 škole i više od 250 pristiglih pjesama, naš Tin Podrebarac osvojio je veliko 3.mjesto, a nagrađen je skateboardom. Zbog epidemiološke situacije podjela nagrada održana je u nedjelju 21.11.2021. u 10h preko aplikacije Zoom, gdje je Tin s ponosom pročitao svoju pjesmu i zahvalio se za nagradu, a njegova je učiteljica poslala puno pozdrava u Vukovar. Ovom prilikom još jednom čestitamo Tinu!

 [više]

VUKOVAR - DAN SJEĆANJA

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 18. 11. 2021. 09:29

Hrvatska danas obilježava 30 godina od pada grada Vukovara u ruke neprijatelja. Te 1991. godine Vukovar je gotovo sravnjen sa zemljom, no 1998. godine nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja Vukovarci su počeli ovaj grad dizati iz temelja i vraćati život u njega.

Strašnih zbivanja u Vukovaru jučer su se prisjetili i učenici naše škole gledajući prezentacije i filmiće o Vukovaru, slušajući pjesme posvećene ovom gradu te crtajući poznati simbol Vukovara, njegov vodotoranj koji je simbol obrane ovoga grada na Dunavu. Učenici su također već tradicionalno sa svojim učiteljicama i učiteljima zapalili svijeće na žakanjskom trgu i ispred crkve u Kamanju u znak sijećanja na sve žrtve ovog tragičnog događaja. 

 [više]

Projektni dan na temu "Dječja prava"

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 17. 11. 2021. 17:40

Danas je u našoj matičnoj i područnoj školi održan projektni dan na temu dječja prava. Učenici su uobičajeni nastavni dan zamijenili malo drugačijim oblikom nastave. Naime, svaki je razredni odjel uz pomoć učiteljica i učitelja osmislio radionicu i aktivnosti čiji je cilj bio razviti socijalne i komunikacijske vještine važne za ophođenje s drugim ljudima, razviti ponašanja kao što su prihvaćanje, tolerancija, poštovanje, uvažavanje, poticanje zajedništva i nenasilnog ponašanja među djecom.

Učenici su tako imali priliku putem prezentacija i digitalnih igri naučiti koja su prava djece, a neki su igranjem memory igre upoznali prava i dužnosti djece; neki su kroz dramske prikaze učili što je tolerancija i kako se pravilno ophoditi u različitim svakodnevnim obiteljskim i društvenim situacijama. Bilo je također zanimljivih radionica poput "Različitosti su super!" i "Poštujemo li razlike među nama" u kojima su učenici učili što znači biti različit i da je važno razlikovati koje su različitosti dobre, a koje ne treba prihvatiti (nasilje, narkomani). Teme na radionicama bile su i nasilje na društvenim mrežama, tzv. cyberbullying gdje se učilo o negativnim i pozitivnim stranama društvenih mreža, a učenici su osmišljavali i oslikavali superjunake koji spašavaju žrtve cyberbullyinga. Bilo je i radionica o ljubavi gdje su se učenici okušali u origami tehnici izrađujući srca na koja su pisali pozitivne, ohrabrujuće poruke.

Sve u svemu, projektni dan se pokazao kao vrlo uspješan, ali i drugačiji, zanimljiviji nastavni dan, a učenici su poželjeli što više stjecanja znanja na ovakav način. U fotogaleriji pogledajte mnoštvo fotografija s današnjih radionica.

 

 [više]

JELOVNIK ZA STUDENI 2021.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 8. 11. 2021. 12:55

 [više]

Kiflice na domaćinstvu

Autor: Jagoda Ivčić, 4. 11. 2021. 08:19

Danas smo se okušali u pečenju slanih i slatkih kiflica. Nakon izrade tijesta, slane kiflice punili smo pancetom i sirom, zarolali ih te ih posipali sjemenkama lana, sezama i kima.

Za slatke kiflice trebalo je uložiti malo više vremena i truda. Za punjenje smo pravili domaći namaz od badema i lješnjaka, tj. našu zdraviju verziju popularne Nutelle. Namaz smo izradili tako što smo prvo tostirali lješnjake i bademe, potom ih samljeli, dodali nekoliko datulja, malo kokosovog ulja, kakao praha te zasladili sirupom od agave. Nakon pečenja posipali smo ih šećerom u prahu.

Na kraju samo možemo reći da iza nas nije ostala niti jedna kiflica. 

U fotogaleriji prenosimo dio atmosfere sa sata domaćinstva. 

 

 [više]

"Mogu ako hoću 1"

Autor: Jagoda Ivčić, 4. 11. 2021. 07:56

U petak,  u našoj školi provede je preventivni program "Mogu ako hoću 1" (MAH 1) namijenjen  učenicima 4. razreda. Program su proveli djelatnici PP Ozalj s ciljem educiranja djece o problemima ovisnosti, vandalizma, nasilničkog ponašanja i svih drugih vrsta devijantnog ponašanja u društvu.

 [više]

Kestenijada OŠ Žakanje

Autor: Jagoda Ivčić, 29. 10. 2021. 12:54

Jesen je godišnje doba koje nas nesebično daruje raskošnim plodovima pitomog kestena kojeg nismo ostali pošteđeni ni ovoga petka, zašto i bi kad je pravo doba godine za uživanje u ovoj zdravoj hrani.

 Naši učenici boravili su ovih dana u prirodi, uživali u jesenjoj paleti boja i skupljali plodove kestena. Dobre zabave nije nedostajalo. Prikupljene kestene donijeli su u školu gdje smo svi zajedno zasukali rukave; netko je pekao, netko radio kesten pire, a netko uživao u delicijama jeseni.

Dio učenika je sa učiteljicom Lorenom Sopčić kuhao kestene i radio kesten pire na domaćinstu, a dio se u školskom dvorištu osladilo toplim kestenima koje su naši domari spekli. Na središnjem trgu u Žakanju još uvijek stignete probati i ocijeniti naše kestene.

Dođite i uživajte u mirisnim i okusima svježe pečenih kestena.

 [više]

Učenici 1.b i 3.b razreda u posjetu bibliobusu

Autor: Jagoda Ivčić, 26. 10. 2021. 07:39

Učiteljica 1.b razreda Karolina Ribarić prvi puta je odvela svoje učenike u posjet bibliobusu. Knjižničarka Nataša pročitala je učenicima priču „Patuljak i njegov ključ“ autora Stjepana Lice, a vozač bibliobusa Nikola pričao o načinu na koji funkcioniraju pokretne knjižnice. I učenici 3.b razreda sa svojom učiteljicom Ankicom Klanfar danas su također obišli bibliobus. Djeca su naučila kada dolazi bibliobus, kakve sve slikovnice i knjige u njemu mogu posuditi, na koji se način mogu učlaniti u ovu lijepu pokretnu knjižnicu.

Svi učenici su pozvani da sudjeluju u natječaju „Naš bibliobus“ kojega organizira Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ iz Karlovca. Ovogodišnja tema nosi naziv „U zagrljaju s knjigom“, a učenici do 15. studenoga mogu poslati svoje literarne i likovne radove od kojih će tri najoriginalnija biti nagrađena.

 [više]

Dan jabuka u 1.a

Autor: Jagoda Ivčić, 22. 10. 2021. 08:02

Dan jabuka u našem smo razredu proveli vrlo veselo, iako u smanjenom broju. Saznali smo nešto novo što do sada nismo znali, pročitali priču o jabuci, plesali i pjevali uz pjesmu "Jabuko, jabučice", ponovili tople i hladne boje, zasladili se jabukama i pripremili sjemenke koje ćemo posaditi nakon samoizolacije koja je nastupila. I učenici kod kuće bili su kreativni i naučili jabuku pravilno crtati.

Svi ćemo sigurno biti zdravi jer ćemo svakodnevno jesti jabuke

 [više]

Izložba gljiva

Autor: Jagoda Ivčić, 19. 10. 2021. 08:30

Prošle nedjelje, vrijedni gljivari, mali i veliki okušali su se u berbi gljiva. Rezultate edukativnog izleta u šumu možete vidjeti izložene u holu OŠ Žakanje. Na ovoj izložbi djeca mogu upoznati pravo gljivarsko blago koje raste u okolnim šumama i naučiti koje gljive su jestive, a koje je najbolje zaobići jer su otrovne.

 [više]

Dani kruha

Autor: Jagoda Ivčić, 19. 10. 2021. 08:11

 

Učenici OŠ Žakanje i njihove vrijedne učiteljice i ove su godine, tradicionalno obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U holu MŠ Žakanje  postavljena je prigodna izložba čije su autorice učiteljice razredne nastave i naša vjeroučiteljica. Djeca imaju priliku vidjeti u kakvim su posudama njihove bake mijesile kruh i koja su pomagala koristile.  Podizanjem svijesti o zdravoj prehrani, ekološkoj proizvodnji hrane i očuvanju biološke raznolikosti učenici su imali prilike i sami se okušati u izradi kruha i krušnih proizvoda.

Zajedno sa svojim učiteljicama zasukali su rukave i prionuli poslu. Učenici 1.a razreda mijesili su, oblikovali i bojali slano tijesto kao i učenici 4.c kojima je u pomoć priskočio i vjeroučitelj. U 4.b razredu učenici i učiteljica po starinskoj recepturi izradili su pitu od domaćih jabuka, a učenici 4. a razreda slasne medenjake. Učenici 1. b razreda mijesili su bubble kruha, a a dio pozitivne atmosfere zanimljivih aktivnosti najbolje prikazuju fotografije u našoj fotogaleriji http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=203

 [više]

Javni poziv za korištenje školske sportske dvorane Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 15. 10. 2021. 12:56

Osnovna škola Žakanje objavljuje Javni poziv za korištenje školske sportske dvorane.

U prilogu se nalaze Javni poziv i obrazac prijave.

 

 

                                                                                       Ravnateljica:

                                                                                    Jasmina Katunić

 

 

 [više]

Promatramo promjene u prirodi - jesen (izvanučionička nastava u 2.b razredu)

Autor: Jagoda Ivčić, 15. 10. 2021. 10:42

    U  četvrtak  14.  listopada  učenici  2. b  razreda   proveli  su  sat  prirode  i  društva  izvan  učionice.

    Kad  se  raspršila  jutarnja  magla  i  pojavilo  predivno  plavo  nebo  prošarano  tek  pokojim  oblačkom  krenuli  smo  u  laganu  šetnju prema  Brlogu. Popeli  smo  se  na  obližnju  uzvisinu   s  koje  se  pružao  pogled  na  okolna  brda, brežuljke  te  Žumberačku  goru. Promatrali  smo  promjene  u  prirodi. Svim  osjetilima  upijali  smo  boje,  mirise  i  zvukove predivnog  jesenskog  krajolika. Zavirili  smo  i  u  obližnji  šumarak  u  kojem  smo  osjetili  miris  gljiva, a  ubrzo  smo  ugledali  malu  muharu  skrivenu  ispod  šuštavog  lišća. Upravo  smo  o  njoj  danas  na  satu  glazbene  kulture  pjevali  pjesmu.

 Veseli, ispunjeni  svježim  zrakom, pjevajući  vratili  smo  se  u  školu.

 [više]

Branje i izložba gljiva

Autor: Jagoda Ivčić, 15. 10. 2021. 10:32

Udruga privatnih šumovlasnika „Breza“ poziva sve zainteresirane polaznike, djecu i odrasle, na edukativni izlet u berbu gljiva uz stručno vodstvo iskusnih gljivara iz Gljivarskog društva Karlovac. Polazak je u nedjelju, 17.10.2021.g. u 13:30 sati, ispred Lovačkog doma „Trčka“ Žakanje gdje će biti organizirana i izložba gljiva. Ista izložba biti će preseljena u OŠ Žakanje u ponedjeljak, u jutarnjim satima kada će ju i naši učenici moći razgledati i upoznati različite vrste gljiva.

 [više]

Dječji tjedan u našoj školi

Autor: Jagoda Ivčić, 11. 10. 2021. 10:19

Dječji tjedan tradicionalno je obilježen u našoj školi nizom zabavnih i sportskih aktivnosti.

Veselo je bilo na poligonu postavljenom u holu MŠ Žakanje gdje su se učenici razredne nastave svakodnevno zabavljali i razgibavali. Zabave nije nedostajalo ni na školskim igralištima ispred PŠ Kamanje i MŠ Žakanje.

Učenici su imali prilike na satu razrednika pogledati film i informirati se o dječjim pravima, a u 4.c razredu odigrali su igru „Čovječe ispravi se“ gdje je predsjednik, naš Ervin, u ime razreda stekao titulu pravobranka.

Šaljivih dosjetki, smijeha i zabave nije nedostajalo što se vidi na fotografijama u foto-galeriji na linku http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=202

 [više]

Kreativna skupina u PŠ Kamanje

Autor: Jagoda Ivčić, 11. 10. 2021. 08:16

U sklopu Učeničke zadruge „Brezik“ grupa kreativaca iz PŠ Kamanje s učiteljicom Darinkom Horvat  okušala se u šivanju igračaka od tekstila. Koliko su uspješni sami procijenite, mi samo možemo reći da opravdano nose ime kreativne skupine.

 [više]

"Sigurno u prometu" u PŠ Kamanje

Autor: Jagoda Ivčić, 5. 10. 2021. 11:22

Djelatnici prometne policije PP Ozalj u sklopu projekta „Sigurno u prometu“ posjetili su 05. listopada 2021.g. naše prvašiće u PŠ Kamanje. Učenici su aktivno sudjelovali u organiziranim aktivnostima i naučili kako se sigurno ponašati u prometu.

 [više]

Početak Dječjeg tjedna u PŠ Kamanje

Autor: Jagoda Ivčić, 5. 10. 2021. 11:01

Obilježavanje Dječjeg tjedna započeli smo kvizom u PŠ Kamanje u kojem su znanje o Karlovačkoj županiji, kamanjskom dijaletku i zavičaju odmjerili predstavnici Karlovačke županije na čelu sa zamjenicom županice Vesnom Hajsan Dolinar i pročelnicom UO za školstvo Marijom Šćulac i učenici viših razreda PŠ Kamanje. Tom prigodom Županija je učenicima poklonila set lopti na kojemu im se ovom prilikom zahvaljujemo.

Dječji tjedan obilježavamo tradicionalno svake godine prvi puni tjedan u listopadu. U našoj školi smo pripremili još mnoštvo aktivnosti kojim ćemo razveseliti naše učenike...

 [više]

Domaćinstvo u predmetnoj nastavi

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 30. 9. 2021. 10:32

U našoj je školi danas vrlo radno počelo Domaćinstvo za predmetnu nastavu. Ukupno trideset i sedmero učenika i učenica bilo je podijeljeno u dvije grupe. Jedna grupa je s voditeljicom Sanjom Brunski izrađivala tzv. cake pops, oblik torte izrađene u obliku kuglice na štapiću. Za izradu cake popsa naučili smo kako se prave tamni i bijeli biskvit, potom smo biskvite razmrvili i u njih stavili mascarpone sir i malo svježe cijeđenoga soka od naranče. Izradili smo kuglice i stavili ih na hlađenje, dekorirali bijelom i tamnom čokoladom, šarenim mrvicama, kuglicama, srcima i šljokicama, svatko prema vlastitoj zamisli. Druga grupa s voditeljicom Dubravkom Kostelac izrađivala je slasne čupave kolačiće s grožđicama koji se oblikuju dvjema vilicama i peku do zlatnožute boje.

Zabavili smo se, ali i umorili, no moramo priznati da smo dosta toga uz zabavu i naučili.  Na kraju smo sve pojeli dok si rekao keks. :)

Kakva je bila radna atmosfera možete vidjeti na fotografijama.

 

 [više]

Domaćinstvo u 3. i 4. razredu PŠ Kamanje

Autor: Jagoda Ivčić, 29. 9. 2021. 08:11

Naši su učenici 3. i 4. razreda PŠ Kamanje na satu Domaćinstva s učiteljicom Lidijom Vidoni savladali vještinu peglanja odjeće. Dobre zabave nije nedostajalo. Spojili su ugodno i korisno što se i vidi iz priloženih fotografija.

 [više]

Obilježavanje Dana planina u PŠ Kamanje

Autor: Jagoda Ivčić, 27. 9. 2021. 11:07

Učenici razredne nastave PŠ Kamanje 24. 09. 2021. godine obilježili su nadolazeći Svjetski Dan čistih planina. Kako bismo najbolje iskoristili ovaj lijepi sunčani dan, krenuli smo u dulju šetnju od škole do Velikog Vrha s kojeg se pružao predivan pogled na naš kraj i na susjednu nam Republiku Sloveniju. Nakon kraćeg odmora nastavili smo put kroz Mali Vrh pa sve do škole. Učenici su promatrali promjene u prirodi, voćnjake, vinograde i oranice. Mogli su vidjeti i livadu punu mrazovaca koji nagovještavaju jesen. Vidjeli su razliku između brežuljaka, brda i gore. Sve je bilo popraćeno kraćim stankama uz girckalice, voće, piće te druženje. Umorni, ali ispunjeni svježim zrakom i zadovoljstvom vratili smo se u školu.

 

 [više]

JELOVNIK ZA LISTOPAD 2021.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 27. 9. 2021. 11:01

 [više]

"Sigurno u prometu"

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 23. 9. 2021. 10:33

Učenici prvog razreda imali su priliku u srijedu, 2. rujna sudjelovati u projektu „Sigurno u prometu“.  Posjetili su ih predstavnici prometne policije te ih upoznali s prometnim pravilima. Učenici su pažljivo slušali i učili te donijeli zaključak da je najbitnije u prometu zaštititi sebe.

 [više]

Volonteri na DOK-u

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 16. 9. 2021. 10:42

Učenici naše škole koji su uključeni u Volonterski klub prošlog su vikenda sudjelovali na DOK festivalu u Kamanju. Volonteri 6., 7. i 8. razreda prodavali su školske rukotvorine u OPG kutku. Tako se na štandu Školske zadruge "Brezik" našlo platnenih torbi, maski za lice, keramičkih predmeta, ogrlica, narukvica i slika, odnosno svega što su vrijedni učenici izrađivali sa svojim učiteljima protekle školske godine. Uz Lorenu, Emu i Ellu, u prodaji su sudjelovale i učiteljica Darinka Horvat i voditeljica Volonterskog kluba, učiteljica Ivana Vuković. A zaradu od prodaje čuvaju za uređenje dječjeg igrališta kod OŠ Žakanje.

 [više]

Domaćinstvo u našoj školi

Autor: Jagoda Ivčić, 14. 9. 2021. 11:22

Ove godine naši učenici imaju priliku pohađati izvannastavnu aktivnost Domaćinstvo koje vode učiteljice razredne nastave Jasmina Jurinčić, Sanja Crnić, Lidija Vidoni i Karolina Ribarić za učenike nižih razreda te učiteljice Sanja Brunski, Dubravka Kostelac i Lorena Sopčić za učenike predmetne nastave. Koliko je aktivnost izazvala veliki interes i odaziv govori veliki broj prijavljenih učenika. Na Domaćinstvu učenici će imati priliku naučiti i usavršiti znanja i vještine bez kojih se u svakodnevnom životu ne može. Učit će kuhati (peći kolače i raditi dizana tijesta), postavljati stol, izrađivati mirisne svijeće od lavande, domaće műslie, energetske pločice, nakit, peglat će i baviti se brojnim drugim zabavnim aktivnostima poput heklanja.

Prvi sat Domaćinstva u 2.a i 4.b  razredu prošao je radno i zabavno. Učenici 2.a razreda okušali su se u izradi voćne salate, a učenici 4.b razreda izrađivali su uporabni predmet; posudicu za sijanje pšenice za Božić.

 [više]

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Autor: Jagoda Ivčić, 13. 9. 2021. 11:06

Hrvatski olimpijski dan u OŠ Žakanje tradicionalno su obilježili učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama razredne nastave te učiteljicom TZK-a Marinom Maršić. Na školskom igralištu MŠ Žakanje bio je postavljen poligon s pripadajućim sportskim rekvizitima koji je škola dobila donacijom Zavoda za javno zdravstvo u sklopu projekta „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece“. Hrvatski olimpijski dan prošao  je u veselom i zabavnom ozračju. Djeca su vlastitim primjerom posvjedočila važnosti promicanja zdravalja s ciljem življenja kvalitetnijeg i zdravog života.

 [više]

Stjepan Širola (27. studeni 1867. - 9. rujan 1926. godine) – u povodu 95. godišnjice smrti

Autor: Jagoda Ivčić, 9. 9. 2021. 10:09

„Osrednji učitelj govori. Dobar učitelj objašnjava. Superiorniji učitelj demonstrira. Izvrstan učitelj inspirira“ riječi su američkog motivacijskog pisca Williama Arthura Warda. Stjepana Širolu bez ikakve dvojbe možemo opisati kao izvrsnog učitelja koji je svoj poziv vidio puno šire od svojih suvremenika. Rođen je 1867. godine u Zagrebu te vrlo brzo prihvaća rad s djecom kao svoj životni put. Nakon završenog školovanja u rodnom gradu kao svoje prvo zaposlenje dobiva mjesto učitelja u školi u Žakanju gdje ostaje idućih šest godina. 

 [više]

Dobro došli u novu školsku godinu!

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 3. 9. 2021. 12:34

Dragi naši učenici,

u ponedjeljak se vraćate u svoje školske klupe, veselimo se ponovnom susretu i druženju. Ostavljamo sva loša iskustva, brige i strahove i krećemo odmoreni u nove školske izazove. Radujemo se i novim prvašima te vam svima želimo uspješnu novu školsku godinu!

Ravnateljica i djelatnici OŠ Žakanje

 [više]

JELOVNIK ZA RUJAN Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 3. 9. 2021. 11:05

U prilogu se nalazi jelovnik za mjesec rujan.

 [više]

Vozni redovi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 2. 9. 2021. 11:54

U privitku se nalaze vozni redovi autobusa po linijama.

 [više]

Raspored sati i protokol ulaska u školu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 2. 9. 2021. 10:48

U privitku se nalazi raspored sati za školsku godinu 2021./2022. i protokol ulaska učenika u Matičnu školu Žakanje i Područnu školu Kamanje.

 [više]

DOLAZAK BIBLIOBUSA

Autor: Jagoda Ivčić, 26. 8. 2021. 09:05

Poštovani učenici i ostali korisnici usluga Bibliobusa karlovačke gradske knjižnice obavještavamo Vas da od ponedjeljka, 30. kolovoza 2021.g. Bibliobus ponovno dolazi u Kamanje i Žakanje prema već poznatom rasporedu, svaki drugi ponedjeljak, od 9:30 do 10:15 u Kamanje te od 10:30 do12:30 sati u Žakanje.

 [više]

Radionice u kolovozu

Autor: Jagoda Ivčić, 22. 8. 2021. 09:13

Draga djeco,

u sklopu projekta Partnerstvo za društveni centar u Žakanju nastavljamo s održavanjem radionica u prostorijama Društvenog centra prema dolje navedenom rasporedu:

24. kolovoza 2021.g utorak - likovna radionica, od 10:00 do 12:00 sati

25. kolovoza 2021.g. srijeda - likovna radionica, od 10:00 do 12:00 sati

26. kolovoza 2021.g. četvrtak - radionica uvježbavanja finomotoričkih i grafomotoričkih vještina, od 10:00 do 12:00 sati

30. kolovoza 2021.g.  ponedjeljak - likovna radionica, od 10:00 do 12:00 sati

31. kolovoza 2021.g. utorak -likovna radionica, od 10:00 do 12:00 sati

Molimo roditelje da dovezu djecu i dođu po njih nakon završetka radionice.

Radujemo se ponovnom susretu!

 

 [više]

Staza duga osam godina

Autor: Duško Rupčić, 7. 7. 2021. 09:39

Jučer se od osnovne škole oprostila još jedna generacija učenika.

Prisjetili su se mnogih zgoda i nezgoda iz svojih školskih klupa.

Kako je bilo na završetku njihove staze duge osam godina,

pogledajte u fotogaleriji i video snimcima.

 

 

 [više]

Javni poziv za postupak nabave školskih udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 5. 7. 2021. 13:29

Osnovna škola Žakanje objavljuje Poziv za dostavu ponuda u postupku nabave školskih udžbenika za učenike, evidencijski broj nabave 06-2021.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane gospodarske subjekte za dostavu ponude prema uvjetima iz Poziva.

 [više]

Obavijest o nabavci udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za šk. god. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 2. 7. 2021. 10:27

Dragi učenici, poštovani roditelji,

udžbenike za sve učenike za sljedeću školsku godinu 2021./2022., kao i prošle godine, financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Sve dodatne obrazovne materijale (radne bilježnice, atlase, kutije za tehnički, likovne mape...) financiraju općine Žakanje, Kamanje i Ribnik za učenike iz navedenih općina, a za učenike OŠ Žakanje s mjestom prebivališta na području grada Ozlja roditelji nabavljaju sami, a grad Ozalj refundira troškove. 

Svi udžbenici i radni materijali (naručeni preko MZO-a i općina) bit će u školi prvi dan nastave, 6. rujna 2021.

U prilogu se nalazi popis udžbeničkih kompleta po razredima prema kojima možete kupiti omote koji su obavezni. U prilogu se nalazi i popis potrebnih dodatnih obrazovnih materijala za učenike s područja grada Ozlja koje nabavljaju sami. 

 [više]

Obavijest o podjeli svjedodžbi

Autor: Jagoda Ivčić, 30. 6. 2021. 10:44

Podjela svjedodžbi od 1. do 7. razreda za učenike MŠ Žakanje i PŠ Kamanje je u ponedjeljak, 05. srpnja 2021.g. u 8:00 sati.

Autobusi voze po redovnom voznom redu (kao za vrijeme trajanja nastave). Povratak atuobusa je odmah nakon podjele svjedodžbi.

 [više]

Škola u prirodi - Selce

Autor: Jagoda Ivčić, 18. 6. 2021. 10:07

Učenici 4. a i 4. b razreda naše škole, ovu su školsku godinu, nakon svih mjera i nezgoda, ipak veselo završili u Selcu, u Školi u prirodi.

Izleti, radionice, kupanje, sunce, zabava i druženje sigurno će svima ostati u sjećanju kao nešto lijepo što im se desilo u ovoj neobičnoj školskoj godini.

Bio je to pravi lijek i najbolji način završetka četverogodišnjeg druženja s učiteljicama Karolinom i Irenom, i novi vjetar u jedra na brodu u 5. razred.

Sretno!

Dio atmosfere možete pogledati u foto-galeriji

 [više]

Obavijest za korisnike Bibliobusa

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 17. 6. 2021. 10:54

Poštovani korisnici Bibliobusa,

ukoliko niste vratili knjige, služba iz Bibliobusa vas obavještava da to učinite dana 21.6. i 5.7. kada dolaze prije ljetne stanke: u Kamanje u vremenu od 9:30 do 10.15 sati te u Žakanje u vremenu od 10:30 do 12:30 sati.

 [više]

Učenici PŠ Kamanje na radionici "Otpad biram i fora recikliram"

Autor: Jagoda Ivčić, 16. 6. 2021. 13:19

U sklopu projekta „Uspostava reciklažnog dvorišta – mobilne jedinice u Općini Kamanje“ održana je radionica „Otpad biram i fora recikliram“ na kojoj su sudjelovali učenici nižih razreda naše PŠ u Kamanju. Djeca su se zabavila i naučila na koje zanimljive načine mogu reciklirati otpad i ponovno ga iskoristiti vodeći brigu o okolišu.

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=198 

 

 [više]

Matematički klokan u našoj školi

Autor: Jagoda Ivčić, 11. 6. 2021. 09:36

Matematički klokan održan je u četvrtak 10. lipnja 2021.godine u 87 država Europe, Amerike, Afrike, Australije i Azije. I naša škola je također sudjelovala u natjecanju, a ove školske godine natjecalo se 35-oro učenika i to po svim kategorijama.

Objava rješenja zadataka biti će 9. srpnja 2021. godine na mrežnoj stanici Hrvatskog matematičkog društva, a rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika biti će objavljeni 12. srpnja 2021. godine također na službenim stranicama HMD-a.

Nagrade najboljim učenicima dodjeljivat će se u prvom tjednu nastavne nove školske godine 2021./2022.

 [više]

Grinchobot u Produženom boravku

Autor: Jagoda Ivčić, 2. 6. 2021. 08:29

Učenice Sara Srbelj-Dehlić, Ana Jurinčić, Lea Golubić i Eva Petrušić pod mentorstvom učiteljice Lorene Sopčić u Produženom boravku naše škole izradile su projekt Grinchobota.

Projekt je izrađen u sklopu natječaja Generacija Now (IRIM i Hrvatski Telekom), a kako je nastao ovaj izuzetno zanimlji i inovativan projetk možete pogledati i  pročitati u izvornom tekstu učiteljice Lorene: https://izradi.croatianmakers.hr/projekti/grinchobot/

 [više]

Radionica "Med i pčele"

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 1. 6. 2021. 13:50

U sklopu projekta "Zdrav ko zmaj" kojeg provodi DND Ozalj, u MŠ Žakanje i PŠ Kamanje u protekla dva tjedna održane su radionice "Med i pčele" s učenicima razredne nastave. Predavanje i radionice održala je gospođa Valentina Kolić iz Udruge pčelara Općine Žakanje.

Učenici su imali priliku saznati mnoge zanimljivosti o pčelama, njihovom životu i proizvodima koje nam daju. Kušali su lipov med, doznali kako napraviti voštanu svijeću te koje su vrijednosti pčelinjih proizvoda za naše zdravlje. Vidjeli su kako izgleda pčelar te naučili kako se pčelari odnose prema svojim pčelama i koliko brinu o njihovim košnicama kako bi im pomogli kada im vremenski uvjeti nisu naklonjeni.

Mnogima je ovo druženje bilo vrlo poučno i znanimljivo te su izrazili želju da i sami jednog dana postanu pčelari. Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

 [više]

Jelovnik za lipanj 2021.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 31. 5. 2021. 11:30

U prilogu se nalazi jelovnik za mjesec lipanj.

 [više]

Satovi domaćinstva u 4.a razredu

Autor: Jagoda Ivčić, 28. 5. 2021. 08:15

Na satovima domaćinstva u 4.a razredu s učiteljicama Irenom i Lorenom uvijek je veselo i ali i produktivno. Bilo da učenici peglaju, peku muffine, palačinke ili slane prutiće, zabava i dobro raspoloženje je zajamčeno. Možete se i sami uvjeriti klikom na link u fotogalerij: http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=195 .

 [više]

Lektira "Bijeli jelen"u 3.a i 3.b razredu

Autor: Jagoda Ivčić, 21. 5. 2021. 10:53

Učenici 3.a i 3.b razreda potaknuti svojim učiteljicama, Snježanom Mus i Sanjom Crnić, na kreativan i maštovit način obradili su lektiru Vladimira Nazora, „Bijeli jelen“.  Nizom zanimljivih i inovativnih aktivnosti uveli su nas u bajkoviti svijet djevojke Anke koja ima čudesnu moć razumjeti jezik životinja i tako njihov svijet povezati s ljudskim.

 [više]

Posjet Petrinji u sklopu Erasmus+ projekta

Autor: Jagoda Ivčić, 14. 5. 2021. 12:04

U sklopu Erasmus+ projekta "Students Engaged in Sustainability Education"  (SenSE) učenici 7.a razreda naše škole, koji su ujedno i nositelji toga projekta, posjetili su svoje vršnjake u OŠ "Mato Lovrak" u Petrinji.

 [više]

OTVORENA ŠKOLSKA SPORTSKA DVORANA U PŠ KAMANJE

Autor: Duško Rupčić, Jagoda Ivčić, 11. 5. 2021. 08:42

U PŠ Kamanje u petak je svečano puštena u rad jednodijelna školska sportska dvorana. Otvorenju su prisustvovali ministar znanosti i obrazovanja prof. dr.sc. Radovan Fuchs, županica Karlovačke županije dipl. ing. arh. Martina Furdek Hajdin, zamjenica župana Karlovačke županije dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar, zamjenik načelnika općine Kamanje Josip Ribarić, ravnateljica škole mag. chem. Jasmina Katunić te članovi školskog odbora OŠ Žakanje i inicijativnog odbora i ostali uvaženi gosti. Nažalost, zbog epidemioloških mjera učenici i učitelji nisu mogli biti prisutni na svečanosti, no ranije su snimili svoje nastupe, a samo otvorenje pratili su online iz svojih učionica.

Atmosferu održane svečanosti možete pogledati u fotogaleriji i video snimkama:

 

 [više]

Jelovnik za svibanj 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 29. 4. 2021. 13:48

U prilogu se nalazi jelovnik za mjesec svibanj.

 [više]

Obavijest

Autor: Jagoda Ivčić, 28. 4. 2021. 15:15

Molimo sve učenike sedmih i osmih razreda MŠ Žakanje i PŠ Kamanje koji su zainteresirani za online radionice pomoći u učenju iz matematike i fizike da se jave školskoj knjižničarki i dostave svoje kontakt podatke (e-mail adresu i kontakt telefon) na mail adresu knjiznica.zakanje@gmail.com  ili osobno kako bi iste proslijedili edukatorici koja će voditi radionice. Edukatorica će kontaktirati djecu kako bi saznala oko kojeg dijela gradiva trebaju pomoć i na temelju saznanja formirala grupe i termine za pružanje pomoći u učenju.  Kao što je već najavljeno sutra ćemo otići do svakog razreda i provjeriti  još jednom koliko točno ima zainteresiranih učenika.Molimo da nam podatke dostavite najkasnije do  petka 30. travnja 2021.g. u 11:00 sati.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Jagoda Ivčić, 26. 4. 2021. 10:55

Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992.g. kada je na Konferenciji Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru usklađen program za promicanje održivog razvoja.  Na prijedlog bolivijske vlade Opća skupština UN-a proglasila je 22. travnja međunarodnim Danom planeta Zemlje.

Svake godine Dan planeta Zemlje obilježava se pod drugim sloganom, ove je to godine „Obnovimo našu Zemlju“. Diljem svijeta organiziraju se brojne akcije kako bi ljude potakli na promišljanje o važnosti zaštite prirode.

Kako smo Dan planeta Zemlje obilježili u našoj školi,  pogledajte u fotogaleriji klikom na link http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=189.

 [više]

Obavijest o izvođenju nastave u OŠ Žakanje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 23. 4. 2021. 09:52

Poštovani,

u privitku se nalazi Odluka Stožera civilne zaštite Karlovačke županije o izvođenju nastave od 26.4.2021. g. i vozni red za OŠ Žakanje.

Nastava u Osnovnoj školi Žakanje od 26.4.2021. godine za sve učenike odvijati će se prema Modelu A, nastava u školi.

S poštovanjem,

Ravnateljica 

Jasmina Katunić

 [više]

Erasmus i projekt "SEnSE

Autor: Duško Rupčić, 13. 4. 2021. 11:52

U četvrtak 1. travnja 2021. učiteljice Vesna Malatestinić i Gabi Tomašić  na Zoomu su ugostile seizmologinju dr. sc. Ivu Dasović, docenticu na Geofizičkom odsjeku PMF-a . Razgovor je proveden u sklopu ostvarivanja aktivnosti modula 1 našeg Erasmus + projekta "SEnSE". Pitanja su postavljali učenici 7. a razreda, koji su i nositelji ovoga projekta. Razgovor je bio izuzetno poučan, ohrabrujuć te savjetujemo svima da ga poslušaju.

https://youtu.be/M4LfHHigJfY

 [više]

Obavijest o izvođenju nastave u OŠ Žakanje od 12.4.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 9. 4. 2021. 11:02

Poštovani,

sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Karlovačke županije koja se nalazi u prilogu učenici nižih razreda (1. - 4. razred) nastavu će od ponedjeljka 12.4. 2021. godine pohađati prema modelu A, nastava u školi, dok će učenici viših razreda i dalje nastavu pratiti u virtualnim učionicama, model C.

S poštovanjem, 

Ravnateljica

Jasmina Katunić

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 24. 3. 2021. 07:15

Poštovani,

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Karlovačke županije od 25.3.2021.nastava za učenike nižih razreda (1. -4.razred) odvija se po modelu A (nastava u školi), dok učenici predmetne nastave nastavu prate prema modelu C (u virtualnim učionicama).

U prilogu se nalazi novi vozni red koji vrijedi od 25.3.2021. pa do povratka učenika viših razreda u školu.

Ravnateljica

Jasmina Katunić

 [više]

Zavidan uspjeh Sanje Lukač na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 15. 3. 2021. 08:41

Na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika održanom 10. ožujka 2021. u OŠ "Vladimir Nazor" u Dugoj Resi našu je školu predstavljala Sanja Lukač u pratnji mentorice Sanje Brunski. Natjecala se u kategoriji 7. razreda u konkurenciji s još 13 učenika te ostvarila visoko drugo mjesto s odličnih 77 bodova i tako se plasirala među najbolje poznavatelje hrvatskoga jezika u našoj županiji. 

Čestitamo Sanjama na ostvarenom uspjehu i želimo puno sreće u daljnjem radu!

 [više]

Županijsko natjecanje iz Kemije

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 11. 3. 2021. 15:10

Danas je u našoj školi održano Županijsko natjecanje iz Kemije. Imali smo čast ugostiti najbolje kemičare u Županiji i njhove mentore. U kategoriji 7. razreda natjecalo se 11 učenika, a u kategoriji 8. razreda na natjecanje je stiglo 7 učenika.

U kategoriji 7. razreda pobijedila je učenica Ana Radočaj, a druga je bila učenica Lana Radujković, obje iz OŠ Grabrik u pratnji mentorice Željke Obrovac. Treće mjesto pripalo je Nikoli Borčiću iz OŠ Dragojle Jarnević u pratnji mentorice Mirjane Kovač.

U kategoriji 8. razreda pobjedu je odnio Bruno Trbušić iz OŠ Dubovac mentorice Snježane Marković-Zoraje, druga je bila Klara Penić iz OŠ Mahično mentorice Katarine Gatarić, treće mjesto pripalo je Lovri Košutiću iz OŠ Grabrik mentorice Željke Obrovac.

Čestitamo svim sudionicima i pobjednicima na ostvarenom uspjehu, kao i njihovim mentorima te im želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem natjecanju. 

 [više]

Županijsko natjecanje iz Kemije - KONAČNI REZULTATI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 11. 3. 2021. 14:07

U prilogu se nalaze konačni rezultati Županijskog natjecanja iz Kemije za 7. i 8. razred.

 [više]

Jelovnik za ožujak 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 26. 2. 2021. 12:29

U prilogu se nalazi jelovnik za ožujak 2021.g.

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Jagoda Ivčić, 25. 2. 2021. 12:57

Dan ružičastih majica obilježava se posljednje srijede u mjesecu veljači. I ove su godine mnogi učenici naše škole odjenuli ružičaste majice i time podržali borbu protiv nasilja nad djecom.

Dan ružičastih majica počeo se obilježavati u Kanadi kada je jedan dječak, u znak potpore bolesnoj majci, došao u školu u ružičastoj majici i zbog toga bio izložen vršnjačkom nasilju. U znak potpore njegovi su prijatelji počeli nositi ružičaste majice i tim su činom one postale simbol borbe protiv nasilja.

 [više]

Vjeronaučna olimpijada Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 18. 2. 2021. 12:11

U utorak su naše učenice Sanja Lukač, Petra Radenčić, Lana Podrebarac i Martina Sudac u  malo neobičnim uvjetima sudjelovale na Vjeronaučnoj olimpijadi.

Naime, u skladu s epidemiološkim mjerama testovi su se pisali u našoj školi, a kako su bile maškare, učenice su se prigodno maskirale.

Testovi su dostavljeni Povjerenstvu u OŠ Dubovac. Nakon pregleda testova svih natjecatelja, dostavljeni su nam rezultati.

Pogledajte u prilogu!;)

Čestitke učenicama!!!!

 

 

 [više]

Brošura "Kamo nakon osnovne škole?" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Peretin, 17. 2. 2021. 15:05

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Karlovac pripremio je brošuru "Kamo nakon osnovne škole?" s ciljem profesionalnog informiranja učenika završnih razreda osnovnih škola.

 [više]

Maškare u OŠ Žakanje

Autor: Jagoda Ivčić, 17. 2. 2021. 08:32

U našoj školi ni ove godine nije nedostajalo veselih maskiranih školaraca. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera učenici i učiteljice u svojim učionicama zabavili su se u duhu karnevala. Fotografije možete pogledati u foto galeriji.

4. a razred unatoč pripremama maskenbal nije dočekao u školi nego u samoizolaciji, ali to ih nije spriječilo da se maskiraju i provesele. Njihove maske možete pogledati klikom na poveznicu.

Svi koji žele zaviriti u Virtualnu sobu naše učiteljice Lorene, mogu to učiniti klikom na poveznicu.

 [više]

Leonov likovni rad u Smibu

Autor: Jagoda Ivčić, 17. 2. 2021. 07:53

3.b razred vrlo vrijedno čita omiljeni poučno - zabavni časopis za djecu "Smib", a posebnu je čast u broju za veljaču imao naš učenik Leon Lucijanić Krznarić čiji je likovni rad objavljen na str. 37.

Čestitamo Leonu!
 [više]

Valentinovo u OŠ Žakanje

Autor: Jagoda Ivčić, 11. 2. 2021. 12:19

Brojne su legende vezane uz sv. Valentina po kojem se dan zaljubljenih, prijateljstva i ljubavi zove Valentinovo. Obilježavanje Valentinova sve je više nazočno u Hrvatskoj stoga eto prilike za odvratiti misli od  obveza i zaokupiti se radionicama posvećenim ljubavi.

U našoj školi učenici 4.a razreda sa svojom učiteljicom Irenom Predović Drakulić i učiteljicom Engleskog jezika Antonijom Kunf Rehorić u boje ljubavi odjenuli su stubište do učionice i na brojnim jezicima svijeta ispisali riječi Volim te. U razredu su pogledali prezentaciju „Srce do srca“ koja ih je inspirirala da se okušaju u izradi srca od vune, vjenčića od srca i stabalca s krošnjom ljubavi. Svoje uratke izložili su u holu škole.  Naučili su nešto novo o običajima vezanim uz Valentinovo u svijetu, riješili su križaljku koju im je pripremila njihova učiteljica. Zanimljivo i kreativno su proveli vrijeme.

Fotografije radova pogledajte u fotogaleriji

 [više]

Jelovnik za veljaču 2021.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 29. 1. 2021. 09:10

U prilogu se nalazi jelovnik za veljaču.

 [više]

Obavijest o izvođenju nastave od 01.veljače 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 28. 1. 2021. 12:32

Poštovani učenici i roditelji,

u nastavku se nalazi nova Odluka o izvođenju nastave koja stupa na snagu 1. veljače 2021. Učenici osnovnih škola (1.- 8.r.) nastavu pohađaju prema modelu A: nastava u školi. U prilogu se nalazi i vozni red koji vrijedi od ponedjeljka.

 [više]

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Peretin, 27. 1. 2021. 13:17

Poštovani,
Središnji ured za demografiju i mlade RH pripremio je brošuru pod nazivom "BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID" i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju. 

Navedeno se nalazi u prilogu.

 [više]

Upisi u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Peretin, 22. 1. 2021. 13:10

Poštovani roditelji budućih prvašića,

Upravni odjel za školstvo u Karlovačkoj županiji na temelju članka 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava donosi Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022. na području Karlovačke županije.

 [više]

Obavijest o izvođenju nastave u OŠ Žakanje - NOVO Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 22. 1. 2021. 11:07

Poštovani,

u nastavku se nalazi nova Odluka o načinu izvođenja nastave. Učenici viših razreda (5. - 8. raz.) do daljnjega nastavu prate prema modelu C, online. Učenici nižih razreda (1. - 4. raz.) nastavu nastavljaju pratiti prema modelu A u školi.

 

 [više]

Hvale vrijedan uspjeh OŠ Žakanje u projektu sakupljanja starog tekstila

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 21. 1. 2021. 12:40

OŠ Žakanje, zajedno s područnom školom Kamanje, uključila se početkom prošle školske godine u akciju sakupljanja starog tekstila u sklopu projekta Eko-social: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš, u organizaciji Lokalne akcijske grupe Vallis Colapis. U projekt je bilo uključeno 12 škola i školskih zadruga iz grada Karlovca i okolnih općina i gradova. Cilj projekta bio je aktivno sudjelovanje nastavnika i učenika u edukacijama o održivom razvoju i volonterstvu, jačanje postojećeg sustava školskih zadruga, ali i briga za okoliš. Projekt je bio natjecateljskog karaktera te su se škole u tri navrata natjecale u prikupljanju što veće količine starog tekstila.

 [više]

Jelovnik za siječanj 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 19. 1. 2021. 08:00

U prilogu se nalazi jelovnik za siječanj 2021.

 [više]

Vozni red 18.1.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 16. 1. 2021. 20:55

Poštovani,

u prilogu se nalaze vozni redovi koji vrijede od 18.1. 2021. pa do povratka učenika predmetne nastave u školu na model A praćenja nastave. 

 [više]

Obavijest o izvođenju nastave u OŠ Žakanje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 14. 1. 2021. 14:40

Poštovani, 

U razdoblju od 18. do 22. 1. 2021. godine učenici nižih razreda (1. - 4. raz) nastavu prate po modelu A, uživo u svojim učionicama dok učenici viših razreda ( 5. - 8. raz.) nastavu prate po modelu C, online u virtualnim učionicama.

Odluka Stožera CZ Karlovačke županije o načinu provođenja nastave nalazi se u prilogu.

Srdačan pozdrav!

Ravnateljica

Jasmina Katunić

 [više]

BIBLIOBUS - raspored dolazaka u 2021. godini

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 11. 1. 2021. 08:59

Poštovani učenici i ostali korisnici usluga Bibliobusa karlovačke gradske knjižnice,

u nastavku možete pogledati raspored dolazaka Bibliobusa u Žakanje i Kamanje u 2021. godini.

 [više]

Vozni red - školska godina 2020/21 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 4. 9. 2020. 17:23

Poštovani roditelji i  dragi učenici,

u prilogu se nalazi vozni red za novu školsku godinu. Obratite pažnju jer je bilo nekoliko izmjena s obzirom na prošlogodišnji vozni red.

Ravnateljica

Jasmina Katunić

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Slobodno vrijeme najradije provodiš:

Forum
Korisni linkovi

 > VidiLAB
 > Računalo
 > BUG
 > PC ekspertCMS za škole logo
Osnovna škola Žakanje / Žakanje 58, HR-47276 Žakanje / os-zakanje.skole.hr / ured@os-zakanje.skole.hr
preskoči na navigaciju